Στο σαλόνι του αυτοκινήτου σου "βασιλεύουν" μικρόβια και μύκητες, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Ο βιολογικός καθαρισμός θα τα εξολοθρεύσει. Δες τι ισχύει για τα δερμάτινα καθίσματα.
Τι άλλο βρίσκεται στο αυτοκίνητο σου, εκτός από εσένα; Η απάντηση είναι περίπου 700 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται αν τρως και πίνεις και στη συνέχεια αγγίζεις τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Καλό είναι να ξέρεις ότι οποιαδήποτε τροφή ή υγρό που ρίχνεις ή χύνεις δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον - σκοτεινό, περιορισμένο και εκτεθειμένο σε πολλές αλλαγές θερμοκρασίας - για την αναπαραγωγή περισσότερων βακτηρίων.
Στις μέρες μας δείχνει να αποτελεί μέρος της λύσης για clean and safety περιβάλλον για εμάς και την οικογένεια μας (εντός αυτοκινήτου). Οι ειδικοί συνιστούν να κάνουμε βιολογικό καθαρισμό 2 φορές τον χρόνο. Αξίζει τα λεφτά του.
Σκοτώνει μικρόβια και μύκητες Όπως είναι φυσιολογικό, επιβάλλεται να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας πολύ καλός καθαρισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και όταν λέμε καθαρισμός, δεν εννοούμε το κλασσικό «μέσα – έξω» πλύσιμο, με το οποίο απλώς αφαιρούμε τα σκουπίδια και ξεσκονίζουμε όσο μπορούμε.
Για να απομακρυνθούν όλα αυτά τα μικρόβια, ένας μόνο είναι ο τρόπος. Ο βιολογικός καθαρισμός. Με την έννοια του βιολογικού καθαρισμού ορίζεται ο καθαρισμός εκείνος που επιτυγχάνεται με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού – τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών – στερεών (extractor). Παράλληλα, συνδυάζεται το τρίψιμο με ειδική βούρτσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, στα καθίσματα στις πλαϊνές ταπετσαρίες, τις μοκέτες, τα πατάκια, αλλά και στο χώρο αποσκευών. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται επαρκώς τα μικρόβια, οι βρωμιές, η σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, οι τρίχες των σκύλων κ.α.
Τι παίζει με τα δερμάτινα σαλόνια Το δερμάτινο σαλόνι χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται. Καταρχήν, ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την χημική του σύσταση δε θα βλάψει το δέρμα.
Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο αυξάνει τη γυαλάδα και τη διάρκεια ζωής του.
Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται (η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη) κάθε 15 μέρες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.
Που θα βρεις τον κατάλληλο expert και τα κατάλληλα προϊόντα Επέλεξε ένα επώνυμο κατάστημα. Μην διστάσεις να ζητήσεις να δείς δείγματα της δουλειάς του, ώστε να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του σε ικανοποιούν. Τέλος θα πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού του καταστήματος να είναι επώνυμα, ποιοτικά και προπαντός φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα.