Η νέα Octavia Scout -που διαθέτει στοιχεία crossover- θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο.

Η νέα Octavia Scout έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (+ 33 χλστ. σε σχέση με την «απλή» Octavia) και νέες 17άρες ζάντες αλουμινίου, για «light περιπέτειες εκτός δρόμου».

Στο εσωτερικό της Octavia Scout δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τη sedan έκδοση, με τη μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα να «κλέβει την παράσταση».

«Αποκάλυψη» για τη νέα Skoda Octavia Scout

10.858 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2014

Πριν το ντεμπούτο στη Γενεύη, η Skoda δημοσιοποίησε εικόνες από τη νέα Octavia Scout, η οποία διαθέτει στοιχεία crossover, όπως μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και σύστημα 4κίνησης Haldex 5ης γενιάς.

 
Στο επικείμενο Σαλόνι της Γενεύης θα κάνει επίσημη πρεμιέρα η νέα Skoda Octavia Scout, η οποία βασίζεται σχεδιαστικά στην επιμηκυμένη έκδοση Combi, αλλά επιπλέον διαθέτει χαρακτηριστικά crossover.

Ειδικότερα, το νέο μοντέλο, έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (+ 33 χλστ. σε σχέση με την «απλή» Octavia) και νέες 17άρες ζάντες αλουμινίου. Επιπρόσθετα, φέρει ανασχεδιασμένους μπροστινούς προφυλακτήρες με μαύρα και μεταλλικά προστατευτικά και επιπλέον αεραγωγούς στο κάτω μπροστινό μέρος, σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο. Επίσης, υπάρχουν ράγες στην οροφή για ευκολότερη μεταφορά αντικειμένων.

Σχετικά με το εσωτερικό της Octavia Scout δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τη sedan έκδοση -όπως έχει συμβεί και στην προηγούμενη γενιά του μοντέλου- με τη μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα να «κλέβει την παράσταση».

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, όμως αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι κινητήρες της Octavia, με πιο πιθανές επιλογές τον 1,8 λτ. TSI απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής και του 2λιτρου diesel TDI που αποδίδει 150 ίππους και 320 Nm ροπής. Επιπλέον, όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με το σύστημα 4κίνησης Haldex 5ης γενιάς.