Μέσω του Concept Coupé SUV, η Mercedes μας διαφωτίζει για τη φιλοσοφία της MLC, η οποία θα παραχθεί το 2015.

Με το νέο της πρωτότυπο, η Mercedes εισέρχεται σε νέες κατηγορίες, διευρύνοντας το αγοραστικό της κοινό.

Κατά την παράδοση της Mercedes, η MLC θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο Concept Coupé SUV.

Η γραμμή της οροφής παραπέμπει πολύ περισσότερο σε ένα κουπέ όχημα, παρά σε ένα SUV.

Ετοιμάζεται η «coupe» Mercedes ML

5.823 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/4/2014

Με το Concept Coupé SUV, η Mercedes μας δείχνει τη μορφή που θα έχει η MLC, ένα μεγάλο σπορ-κουπέ SUV, που θα εμπλουτίσει του χρόνου τη γκάμα της εταιρείας.

 
Στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της Daimler, το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας, ο κος Dieter Zetsche, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, το Concept Coupé SUV. Ήδη έχει προγραμματιστεί μια έκδοση παραγωγής για το 2015 υπό το κωδικό όνομα C292, ενώ το «επίσημο» όνομα του μοντέλου προς διάθεση θα είναι «MLC». Η κατασκευή του νέου SUV της γερμανικής εταιρείας θα γίνει στις Η.Π.Α. δίπλα στην ML, στην οποία άλλωστε και θα στηρίζεται.

Όπως φαίνεται και από τη μορφή του concept, η Mercedes MLC θα είναι άμεσος ανταγωνιστής της BMW X6, η οποία με τη σειρά της στηρίζεται στην Χ5. Από τη σχεδίαση του Concept Coupé SUV προκύπτει εύλογα πως η επερχόμενη MLC θα χαρακτηρίζεται από ένα πιο «επιθετικό» στιλ, σε σχέση με την ML, ενώ θα υιοθετήσει μια κεκλιμένη οροφή που παραπέμπει περισσότερο σε 3θυρο παρά σε 5θυρο μοντέλο. Όπως ακριβώς και η BMW X6, δηλαδή.

Στην Mercedes τονίζουν πως η μορφή του νέου τους concept δίνει μία ρεαλιστική πρόγευση για το πώς θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής, ενώ ο ίδιος ο κος Zetsche ξεκαθάρισε πως η MLC θα διαθέτει άκρως δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Το ίδιο υποσχέθηκε και για τα υπόλοιπα μοντέλα που θα παρουσιαστούν του χρόνου, ενώ έσπευσε να συμπληρώσει: «Με το Concept Coupé SUV στοχεύουμε να προσελκύσουμε νέους πελάτες, κάνοντας άνοιγμα σε νέες για εμάς κατηγορίες».

Επισήμως, το πρωτότυπο Concept Coupé SUV θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη της MLC, δεν περιμένουμε εκπλήξεις, καθώς το παρόν θα δώσουν οι V6 εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, η υβριδική εκδοχή, αλλά και οι κορυφαίες MLC63 AMG και MLC65 AMG με V8 και V12 κινητήρες αντίστοιχα.