Αποκαλύπτουμε 4 νέα Compact SUV!
Διαβάστηκε από 22614 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/11/2011
«Φωτιά» παίρνει ο ανταγωνισμός στο κατώτερο άκρο των SUV, αφού οι κατάσκοποί μας, μας αποκαλύπτουν το ποιόν 4 νέων Compact μοντέλων του είδους!
Peugeot 2008
Σε 2 χρόνια από σήμερα, η Peugeot θα έχει μια από τις πληρέστερες γκάμες SUV μεταξύ όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών προσφέροντας 3 διαφορετικές επιλογές στον αγοραστή. Εκτός λοιπόν του υπάρχοντος 3008 και του νέου 4008 που αναμένουμε το 2012, ένα τρίτο νέο και πιο compact SUV θα προστεθεί από το 2014 στη γκάμα. Πρόκειται για το Peugeot 2008, ένα μοντέρνο 5θυρο όχημα ελεύθερου χρόνου με μήκος λίγο πιο πάνω από τα 4 μέτρα, το οποίο θα ενταχθεί στην υποκατηγορία των μικρών SUV. Σχεδιαστικά, παρότι πολλοί θα περίμεναν η Peugeot να ακολουθήσει στο νέο της μοντέλο τις γραμμές του νέου 208, αποφασίστηκε το 2008 να έρθει πιο κοντά αισθητικά με το μεγαλύτερο 4008, ώστε να υπάρχει μια συνέπεια στη σχεδιαστική παρουσία των εκτός δρόμου αυτοκινήτων της μάρκας. Στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που σας δείχνουμε σήμερα, φαίνεται ότι, το νέο 2008 θα δανειστεί το εμπρόσθιό του τμήμα σχεδόν εξ ολοκλήρου από το μεγαλύτερο 4008. Ξεχωρίζει εκεί το υπερυψωμένο καπό με τις ανάγλυφες επιφάνειες, η χρωμιωμένη τραπεζοειδής μάσκα, αλλά και οι επίσης τονισμένες χρωματικά θέσεις των προβολέων ομίχλης. Από εκεί και πίσω, θα δούμε και εδώ μια πιο compact εκδοχή του αμαξώματος του 4008, σε ένα τελικό αποτέλεσμα αρκετά μοντέρνο και ελκυστικό.

Βασισμένο σε ιαπωνική πλατφόρμα και με γνώριμα μοτέρ
Όπως συμβαίνει και με το 4008, έτσι και το νέο Peugeot 2008 θα βασιστεί πάνω σε πλατφόρμα της Mitsubishi, ως απόρροια της συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι Γάλλοι της PSA Peugeot-Citroen με τους Ιάπωνες. Βέβαια, λόγω των μικρότερων διαστάσεων του μοντέλου, αναμένουμε μια «κοντύτερη» εκδοχή της μικρομεσαίας αυτής πλατφόρμας, η οποία θυμίζουμε ότι, μας δίνει και 2κίνητες και 4κίνητες εκδόσεις. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, αναμένουμε τα μοτέρ VTi 1,4 και 1,6 λίτρων, σε απόδοση από 95 έως 175 ίππους. Στους diesel, στη γκάμα θα υπάρξει σίγουρα έκδοση HYbrid4 με μοτέρ 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που θα στέλνει τη ροπή του στον πίσω άξονα, ώστε να δημιουργήσει την υβριδική, τετρακίνητη εκδοχή του 2008.

Με μια ματιά
Νέο μικρό SUV
Βασισμένο σε πλατφόρμα της Mitsubishi
Κινητήρες 1,4 και 1,6 λτ.
Στην παραγωγή το 2014
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Fiat Panda 4X4
» Renault Captur
» Ανανεωμένο Skoda Yeti
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: FIAT PANDA 4X5, PEUGEOT 2008, RENAULT CAPTUR, SKODA YETI,

περισσότερα νέα & άρθρα »
SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με στοιχεία από την Junior η νέα Alfa Romeo Stelvio;

Ετοιμάζει τον ερχομό της η νέα γενιά της Mercedes CLA

Το Toyota Starlet επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Milano

Ανανεωμένο Nissan Qashqai: Κάνει ντεμπούτο στις 17/4 - Το 1ο teaser

Μετά το σεντάν η Xiaomi ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV

Κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι το αμιγώς ηλεκτρικό Audi A6 e-tron

Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 5008 στις 20 Μαρτίου

Σχέδιο μας «δείχνει» το νέο Opel Grandland

Αγωνιστικό, ηλεκτρικό, pick-up ετοιμάζει η Ford για το Pikes Peak