Παρά την ελαφρά αύξηση στην τιμή του, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή.

Παρά την ελαφρά αύξηση στην τιμή του, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή.

Αναίμακτη η αύξηση στο LPG

13.564 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2012)

Η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά μία ελαφρά αύξηση της τιμής του υγραερίου, ευτυχώς όμως τέτοια που δεν επηρεάζει ουσιαστικά την τσέπη των οδηγών, αφού στην πράξη δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ το μήνα.

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις και τις διαβεβαιώσεις στα σωματεία των εκατοντάδων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγραεριοκίνησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τη φορολογία του LPG. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες (5/11) στη Βουλή προς ψήφιση, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης (LPG) αυξάνεται, από τα 200 ευρώ ανά 1.000 κιλά, στα 330 ευρώ ανά 1.000 κιλά.  
Βέβαια, όπως έχουμε αναλύσει και στο πρόσφατο παρελθόν αυτό σημαίνει ότι σε κάθε λίτρο υγραερίου το αυξημένο  ποσό φόρου που θα αναλογεί είναι 0.18 ευρώ/λίτρο, αντί για 0.11 ευρώ/λίτρο που ισχύει σήμερα. Με άλλα λόγια από τα 0.88 ευρώ, που πωλείται το λίτρο, θα φτάσει θεωρητικά στα 0.95 ευρώ/λίτρο, καθώς η επιβάρυνση θα είναι μόλις 0,07 ευρώ/λίτρο.
Πρακτικά, με ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο στο οποίο η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 7,9 λτ/100χλμ. το κόστος επιβάρυνσης, με 15.000 χλμ. ανά έτος (αυτό είναι το ρεαλιστικό χιλιομετρικό όριο απόσβεσης), είναι μόλις 82,8 ευρώ, δηλαδή περίπου 6,8 ευρώ το μήνα ή 20 λεπτά την ημέρα! Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν και παρά την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει την αύξηση του ΕΦΚ, στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή για τον καταναλωτή, στην εξαιρετική δύσκολη περίοδο που διανύουμε.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green