Δοκιμή: Volvo V40 Cross Country 1,6 D2
Διαβάστηκε από 95017 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/3/2013
To νέο V40 Cross Country είναι η crossover έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Volvo, για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστή, πιο “περιπετειώδη” σχεδίαση.
Οι βασικές διαφορές που εντοπίζουμε σε σχέση με τις εκδόσεις που ήδη γνωρίζουμε, αφορούν στο ψηλότερο αμάξωμα (ο οδηγός κάθεται 4 εκατοστά ψηλότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα V40),  στον  εμπρόσθιο περισσότερο μυώδη σκουρόχρωμο προφυλακτήρα με  την ενσωματωμένη αλουμινένια ποδιά και την κυψελωτή γρίλια, στα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας, στα πλαϊνά προστατευτικά μαρσπιέ και στον πίσω προφυλακτήρα με τη  ποδιά αλουμινίου. Τέλος, η «διαφορετική» αισθητική του μοντέλου συμπληρώνεται και από τις ράγες οροφής, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρκετά όμορφο αισθητικά.

Κινητήρας: Δεν «πληρώνει» τέλη ο 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας 
Ο πετρελαιοκινητήρας 1,6 D2 απόδοσης 115 ίππων που εφοδιάζει το νέο Volvo V40 Cross Country της δοκιμής μας εκπέμπει μόλις 99 γραμ./χλμ. CO2 (διαθέτοντας στάνταρ το σύστημα start&stop)  και έτσι για την συγκεκριμένη έκδοση, ο υποψήφιος αγοραστής δεν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας. Σημαντικό πλεονέκτημα-όπως και στην απλή έκδοση του V40- είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, διατηρείται στα 3,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. 

O συγκεκριμένος κινητήρας διαθέτει τεχνολογία common rail και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και στην πράξη, εμφανίζεται αρκετά αποδοτικός και πολιτισμένος, σε συνεργασία με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Η ροπή των 270 Nm κάνει αισθητή την παρουσία της πάνω από τις 1.500 σ.α.λ., και σε γενικές γραμμές ο κινητήρας καταφέρνει να κινεί σε γοργούς ρυθμούς το βαρύ αμάξωμα.

Από 24.650 ευρώ
Οι τιμές του νέου μοντέλου ξεκινούν από τα 24.650 ευρώ (ή 23.220 ευρώ με απόσυρση), για την έκδοση 1,6 D2 με τον πετρελαιοκινητήρα των 115 ίππων. Έτσι, συγκρίνοντας την παραπάνω τιμή με εκείνη του V40, προκύπτει ότι το πακέτο “Cross Country” κοστίζει 1.250 ευρώ παραπάνω. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, αν κάποιος προτίθεται να αγοράσει την 4κίνητη έκδοση του μοντέλου, θα πρέπει να καταφύγει στη λύση ενός βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων.  

Από πλευράς εξοπλισμού, το νέο V40 Cross Country εμφανίζεται πλήρες, διαθέτοντας μεταξύ άλλων, αερόσακο οδηγού-συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής και γονάτων οδηγού, αερόσακο για τους πεζούς, ΕSP, το σύστημα City Safety που λειτουργεί μέχρι τα 50 χλμ./ώρα, διαφορικό ανακατανομής της ροπής, με σπορ λειτουργία ηχοσύστημα κα.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Εσωτερικό χωρίς διαφοροποιήσεις
» Με καλή ποιότητα κύλισης
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: VOLVO, VOLVO V40 CROSS COUNTRY,

περισσότερα νέα & άρθρα »
VOLVO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Volvo άφησε «ξεκρέμαστο» πελάτη της στην Ευρώπη για βλάβη σε V90

Volvo: Παρελθόν τα diesel μοτέρ από την γκάμα της

Το Volvo XC40 έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος συντήρησης από το DS 7

Αλλάζει τις ονομασίες των ηλεκτρικών και Plug-in μοντέλων της η Volvo

Τέλος το Volvo XC40 Plug-in: Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της Volvo;

Το «βασιλικό» Volvo 1800S είναι διαθέσιμο για αγορά

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δοκιμή: Ηλεκτρικό Kia EV6 GT με 585 άλογα | Το ισχυρότερο Kia ever

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Audi A3 MK3 (2012-2020)

Δοκιμή: Mazda MX-30 R-EV | Το ηλεκτρικό ΜΧ-30 χωρίς άγχος αυτονομίας

Πόσο καλό είναι το Citroen C3 diesel με τα 100 άλογα;