Το εντυπωσιακό Chevrolet Mi-ray Roadster Concept
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το εντυπωσιακό Chevrolet Mi-ray Roadster Concept

Υβριδικό roadster από τη Chevrolet!

(1/4/2011)

Στην έκθεση της Σεούλ η Chevrolet παρουσιάζει ένα ανοικτό υβριδικό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με το όνομα Mi-ray Roadster Concept. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε στο GM Advanced Design Studio που βρίσκεται στη Σεούλ, και χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες εμπρός, και έναν κινητήρα βενζίνης στο κέντρο.

Tο Mi-ray που στα κορεάτικα σημαίνει «μέλλον», κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας που περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους εμπρός και έναν βενζινοκινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 20 ίππους που μεταφέρονται στον εμπρός άξονα, ενώ ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης έχει χωρητικότητα στα 1,5 λίτρα και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Το σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα start&stop, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την εμπρός ή πίσω κίνηση! Το σύστημα ολοκληρώνεται με μπαταρία 1,6 kWh τεχνολογίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης για την συσσώρευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διθέσια σπορ κατασκευή χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους εμπρός και βενζινοκινητήρα στο κέντρο

Η διθέσια σπορ κατασκευή χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους εμπρός και βενζινοκινητήρα στο κέντρο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχετικά με την εντυπωσιακή εμφάνιση του μοντέλου η Chevrolet αναφέρει ότι αυτή είναι εμπνευσμένη από τα σπορ μοντέλα του παρελθόντος της εταιρείας, όπως η Monza SS του 1963, αλλά και η Corvair Super Spyder του 1962. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στο αμάξωμα η χρήση ανθρακονήματος είναι εκτεταμένη, ενώ στο εμπρός μέρος οι ζάντες είναι μεγέθους 20 ιντσών, και στο πίσω μέρος είναι 21 ιντσών!
Mercedes
skoda