Αγριεμένη με 449 άλογα η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet

4.046 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2024)
Αγριεμένη με 449 άλογα η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet
10 Φωτογραφίες »

- Ήπια υβριδική με 449 άλογα.
- Καθίσματα που μένουν δροσερά το καλοκαίρι και αεραγωγοί στα προσκέφαλα.
- Δύο οθόνες στην hi-tech καμπίνα.

Η «καυτή» Mercedes CLE Cabriolet

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η Mercedes βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα κάμπριο μοντέλου. Ο λόγος για τη νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet, η οποία αποτελεί την «καυτή» έκδοση της Mercedes CLE Cabriolet και έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της γερμανικής luxury φίρμας δίπλα στην CLE 53 Coupe, παρέχοντας ωστόσο απεριόριστη θέα στους επιβάτες της.

Ήπια υβριδική με 449 άλογα

Όπως και η CLE 53 4Matic+ Coupe, έτσι και η Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα M256M 3.0 λίτρων. Το μοτέρ λειτουργεί συνδυαστικά με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ που προσφέρει επιπλέον 23 ίππους και 205 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς του ανέρχεται στα 449 άλογα, ενώ η ροπή στα 560 Nm. Το πανίσχυρο σύνολο ολοκληρώνεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της AMG, που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.  Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,4 δευτερόλεπτα, πριν η τελική ταχύτητα περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα για όσους επιλέξουν το προαιρετικό AMG Driver's Package.

Αγριεμένη εμφάνιση και διαθέσιμα έξτρα πακέτα

Εξωτερικά, η νέα CLE 53 Cabriolet ξεχωρίζει από το δυναμισμό που της προσφέρει το AMG κοστούμι. Αυτό προϋποθέτει την παρουσία της επιθετικής μάσκας, των πιο σπορ προφυλακτήρων, των φαρδύτερων φτερών και των τεσσάρων οβάλ απολήξεων της εξάτμισης. Φυσικά, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή που διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο ή γκρι. Οι ζάντες των 19 ιντσών είναι στάνταρ, υπάρχει όμως και η προαιρετική επιλογή των 20 ιντσών. Όσοι θέλουν να μετατρέψουν την εξωτερική εμφάνιση της CLE 53 Cabriolet σε ακόμα πιο σκληροπυρηνική έχουν διαθέσιμο το προαιρετικό πακέτο AMG Styling, όπως και τα AMG Night και Carbon.

Καθίσματα που μένουν δροσερά το καλοκαίρι και αεραγωγοί στα προσκέφαλα

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι γνώριμη. Στην καμπίνα της νέας Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet δεσπόζει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη για το infotainment με διαγώνιο 11,9 ιντσών με λειτουργία που ρυθμίζει τη φωτεινότητα για να μειώσει τις αντανακλάσεις όταν η οροφή είναι ανοιχτή. Μιλώντας για την οροφή να πούμε πως χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα για να ανοιγοκλείσει ενώ το αυτοκίνητο κινείται έως και 60 χλμ./ώρα. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 295 λίτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα στάνταρ καθίσματα είναι ντυμένα με μία τεχνητή ταπετσαρία nappa, ωστόσο με επιπλέον κόστος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν γνήσιο δέρμα επωφελούμενοι από μια ειδική επίστρωση που εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου. Η Mercedes αναφέρει πως σε δοκιμές που έκανε τα καθίσματα ήταν έως και 12 βαθμούς Κελσίου πιο δροσερά, σε σύγκριση με τα ίδια καθίσματα χωρίς την επίστρωση! Από κει και πέρα, τα μπροστινά καθίσματα έχουν τον τυπικό αεραγωγό Airscarf ενσωματωμένο στα προσκέφαλα για να διατηρεί ζεστή η δροσερή την περιοχή του κεφαλιού. Επιπλέον η Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet διαθέτει ένα ηλεκτρικά αναπτυσσόμενο Aircap, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για έναν εκτροπέα ανέμου πάνω από το παρμπρίζ για να κάνει ακόμα πιο άνετο το ταξίδι, όταν η οροφή είναι ανοιχτή. Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα αυτόματος εκτροπέας ανέμου πίσω από τα πίσω καθίσματα για τη μείωση των αναταράξεων. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER