Πρεμιέρα με 449 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupe
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα με 449 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupe

42.192 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2023)

- Νέα «καυτή» παρουσία στην γκάμα της CLE.
- Με 449 άλογα από ήπια υβριδικό 6κυλινδρο τούρμπο μοτέρ.
- Στα highlights το σύστημα τετραδιεύθυνσης.
- Αγριωπή σε εμφάνιση και με τρία πακέτα διαθέσιμα.

Νέα «καυτή» παρουσία στην γκάμα της CLE

Η Mercedes CLE Coupe το περασμένο καλοκαίρι έκανε το επίσημο ντεμπούτο της και πλέον πρόσθεσε στην γκάμα της μία νέα ισχυρότερη έκδοση. Ο λόγος για τη νέα Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe, που ήρθε με 449 άλογα, ήπια υβριδικό 6κύλινδρο κινητήρα και πιο αγριωπή εμφάνιση.

Με 449 άλογα από ήπια υβριδικό 6κύλινδρο τούρμπο μοτέρ

Μπαίνοντας απ' ευθείας στο ζουμί της νέας Mercedes, κάτω από το καπό κρύβει τον 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα M256M 3.0 λίτρων. Το μοτέρ λειτουργεί συνδυαστικά με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ που προσφέρει επιπλέον 23 ίππους και 205 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς του ανέρχεται στα 449 άλογα, ενώ η ροπή στα 560 Nm. Το πανίσχυρο σύνολο ολοκληρώνεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της AMG, που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, πριν η τελική ταχύτητα περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα για όσους επιλέξουν το προαιρετικό AMG Driver's Package.

Στα highlights το σύστημα τετραδιεύθυνσης

Ένα από τα αξιοσημείωτα της νέας Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Αυτό μπορεί να στρίψει τους πίσω τροχούς έως και 2,5 μοίρες σε ταχύτητες έως και 100 χλμ./ώρα και έως 0,7 μοίρες παράλληλα με τους μπροστινούς τροχούς σε ταχύτητες πάνω από 100 χλμ./ώρα. Υπάρχει επίσης το σύστημα διεύθυνσης AMG τριών σταδίων και το σύστημα ανάρτησης AMG Ride Control σχεδιασμένο να βελτιώνει την ευελιξία χωρίς να θυσιάζει την άνεση. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe διαθέτει πέντε προφίλ οδήγησης τα: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual. Παρούσα είναι και η λειτουργία drift, που καθιστά το αυτοκίνητο πισωκίνητο.

Αγριωπή σε εμφάνιση και με τρία πακέτα διαθέσιμα

Οπτικά η νέα CLE 53 4Matic+ Coupe ξεχωρίζει αμέσως από τις μικρότερες εκδόσεις, χάρη στο πιο αγριωπό εξωτερικό. Μέρος αυτού είναι η μάσκα AMG και ο πιο επιθετικός σε σχεδίαση μπροστινός προφυλακτήρας. Τα φτερά είναι διευρυμένα κατά 58 χιλιοστά μπροστά και 75 χιλιοστά πίσω, «σκεπάζοντας» τις στάνταρ 19άρες ζάντες ή τις 20 προαιρετικές ιντσών. Στο πίσω μέρος αναθεωρημένα είναι τα φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει μία διακριτική αεροτομή και νέες απολήξεις εξάτμισης. Διαθέσιμα είναι τρία ακόμα πακέτα τα AMG Optics, AMG Night και AMG Carbon, για όσους θέλουν να διαφοροποιήσουν ακόμα περισσότερο την CLE 53 4Matic+ Coupe.

Συνέχεια του άρθρου >>>
YARIS VAN
moto