Πώς θα σας φαινόταν η Alfa Romeo Junior ως microcar
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς θα σας φαινόταν η Alfa Romeo Junior ως microcar

30.336 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2023)

- Επέλαση των microcars και στην Ελλάδα
- Έχουμε ήδη τα Citroen Ami, Fiat Topolino & to Microlink
- Υπάρχουν και τα XEV Yoyo & Pocco, αλλά και άλλα που δεν έχουν έρθει Ελλάδα
- Τώρα έχουμε σχέδια για επιστροφή της Alfa Romeo Junior ως microcar

Επέλαση των microcars και στην Ελλάδα

Με τα microcars να έρχονται το ένα μετά το άλλο, αναπόφευκτα οι σχεδιαστές κάνουν σκέψεις για διάφορες μάρκες. Ο όμιλος Stellantis έχει ήδη τα Citroen Ami και Opel Rocks, οπότε δεν άργησε να υλοποιηθεί μια σπουδή για την επιστροφή της Alfa Romeo Junior ως microcar, αλλά και κάτι αντίστοιχο σε μοντέλο της Peugeot.

Κάτι η προστασία του περιβάλλοντος από τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων, λίγο οι επιταγές για αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων από τα ογκώδη αυτοκίνητα και να σου τα microcars να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο από ουκ ολίγες μάρκες, ευρωπαϊκές ή μη. Κάπως έτσι, η φιλοσοφία της μικροκινητικότητας μπαίνει αναπόφευκτα στη ζωή μας, παρόλο που σε πρώτη ανάγνωση δημιουργεί αμφιβολίες σε πολλούς.

Τα πιο πρόσφατα δείγματα γραφής σε αυτή την κατηγορία οχημάτων, που αποτελεί μία φιλική προς το περιβάλλον λύση μετακίνησης για τον αστικό ιστό, είναι το Citroen Ami και το Fiat Topolino (σ.σ. ουσιαστικά πρόκειται για «αδέλφια» υπό τη σκέπη της Stellantis), το Microlinο (διαβάστε εδώ τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις) το οποίο εισάγεται από την Kosmoride στην Ελλάδα, αλλά και το XEV (X-Electical Vehicle) Yoyo που ήρθε στην ελληνική αγορά μέσω της «Σπανός ΑΕ». Σημειώστε πως, πρώτα από όλα πάτησαν τους τροχούς τους στη χώρα μας τα μοντέλα της Ecocar, όπως το Pocco που δοκιμάσαμε πρόσφατα, ενώ υπάρχουν και αρκετές άλλες προτάσεις που δεν έχουν αφιχθεί ακόμα στη χώρα μας, όπως το γαλλικό Ligier Myli.

Επιστροφή της Alfa Romeo Junior ως microcar;

Με τα παραδείγματα των οχημάτων με φιλοσοφία μικροκινητικότητας να πληθαίνουν και παίρνοντας ως δεδομένη την εμπειρία του υπερ-ομίλου Stellantis, ο οποίος έχει ήδη στο ρόστερ του δύο εκπροσώπους, τα Citroen Ami και Fiat Topolino, ανεξάρτητοι σχεδιαστές από τη Γαλλία δημιούργησαν ψηφιακές εικόνες, για λογαριασμό του auto-moto.com, που δείχνουν την εκδοχή των microcar των Alfa Romeo και Peugeot.

Μάλιστα, όσον αφορά το microcar της Alfa Romeo, του έδωσαν το προσωνύμιο «Junior» δίνοντας αναπόφευκτα αφορμές για την αναβίωση της ονομασίας που κοσμούσε τη γκάμα της Alfa Romeo 105 Series Coupé. Ναι, ναι... καλά καταλάβατε. Μιλάμε για την εμβληματική Alfa Romeo GT Junior. Ιεροσυλία θα σπεύσουν να πουν πολλοί. Σημεία των καιρών κάποιοι άλλοι, καθώς η λέξη junior παραπέμπει σε κάτι μικρό, οπότε βάσει μεγέθους έχει μια λογική. Σε κάθε περίπτωση, το επικείμενο λανσάρισμα μιας Alfa Romeo Junior ως microcar σίγουρα θα άνοιγε πολλές συζητήσεις στους αυτοκινητικούς κύκλους των fan τις ιταλικής φίρμας, ενώ θα έδινε και λαβές για σχόλια στους... εχθρούς της.

Αντίστοιχα, γεννήθηκε μια ψηφιακή πρόταση για το microcar της Peugeot, όπου αντλεί πολλά στοιχεία από το 208 με τις χαρακτηριστικές LED «νυχιές» στη μάσκα και το νέο έμβλημα με το λιοντάρι της Peugeot να δεσπόζει στη γρίλια.

Παρόλο που όλα αυτά ανήκουν, προς το παρόν, στη σφαίρα της φαντασίας των σχεδιαστών, εφόσον υλοποιηθεί κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνηση με τα ομόσταβλα Citroen Ami και Fiat Topolino. Ως εκ τούτου, μιλάμε για έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 8 ίππων που θα κληθεί να μετακινήσει το αμάξωμα μήκους 2,4 έως 2,5 μέτρων. Υπεύθυνη για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh, η οποία υπόσχεται αυτονομία 70-75 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ταχύτητα θα ορίζεται στα 45 χλμ./ώρα.

Αλήθεια, εσύ τι γνώμη έχεις για τα microcars;


Alfa Romeo Junior και Peugeot 208 ως microcars
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Junior και Peugeot 208 ως microcars

test center
test center