Ένα νέο σύμμαχο στην κατάσβεση των πυρκαγιών φαίνεται πως  βρήκαν τα πυροσβεστικά σώματα.

Ένα νέο σύμμαχο στην κατάσβεση των πυρκαγιών φαίνεται πως βρήκαν τα πυροσβεστικά σώματα.

Αμφίβιο πυροσβεστικό όχημα (+video)

4.454 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2017)

Ένα νέο σύμμαχο στην κατάσβεση των πυρκαγιών φαίνεται πως βρήκαν τα πυροσβεστικά σώματα. Δείτε το τρομερό αυτό όχημα που κινείται με την ίδια ευκολία τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Ένα αμφίβιο όχημα, το οποίο μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους πυροσβέστες τραβάει τα βλέμματα. Κατασκευασμένο από την WaterCar, το Panther όπως είναι το όνομα που του έχουν δώσει, μπορεί να κινηθεί έως και με 105 χιλιόμετρα στο δρόμο, ενώ με μεγάλη άνεση «βουτάει» και στο νερό, πιάνοντας τα 72 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το αμφίβιο φέρει μια αντλία, η οποία είναι ικανή να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κατάσβεση πυρκαγιών, τροφοδοτώντας με 3.975 λίτρα νερού ανά λεπτό.

Το όχημα έχει ένα βενζινοκινητήρα V6 3,7 λίτρων που του προσφέρει ισχύ 250 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων, ενώ για να περάσει το αυτοκίνητο από τη στεριά στη θάλασσα αρκούν μόνο 15 δευτερόλεπτα.
Το Panther διαθέτει ένα σκελετό αλλά και σώμα από υαλοβάμβακα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αλμυρό νερό, όπως και καθίσματα με θαλάσσια ταπετσαρία βινυλίου, που δίνουν έξτρα αντοχή.

Τέλος σε ότι αφορά το κόστος αγοράς, το όχημα χωρίς το σύστημα της αντλίας κοστίζει περίπου 138.000 ευρώ.  Τα υπόλοιπα στο βίντεο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen