5 φωτογραφίες »

Σε αυτήν τη γενιά το Opel Mokka δεν θα έχει αρχικά κάποια 4κίνητη έκδοση.

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο Opel Mokka

47.708 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2020)

Το νέο Opel Mokka θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες. Αποκαλύπτουμε όλες τις πληροφορίες, αλλά και -πολύ σημαντικό- την εμφάνισή του. Το μόνο που θα αφήσουμε για μετά είναι το ερώτημα: «ομιλεί γερμανικά»;


Αν μην τι άλλο, κρυφό δεν είναι. Το γκρουπ PSA έχει εξαγοράσει την Opel και η επιρροή των Γάλλων είναι σε αρκετά μοντέλα της γκάμας εμφανής. Το Grandland X για παράδειγμα μοιράζεται μέρη με το Peugeot 3008, το Opel Corsa με το Peugeot 208, άρα, πολύ σωστά καταλαβαίνετε, ότι και η νέα γενιά του Opel Mokka έχει πολλά κοινά σημεία επαφής με το Peugeot 2008 ή το DS 3 Crossback E-Tense.

Θα ομιλεί γερμανικά όμως, όπως τα δύο μοντέλα που προαναφέραμε; Ναι, μας λένε με σιγουριά οι πηγές μας από τη Γερμανία. Δηλαδή, όπως ακριβώς έχει περάσει το DNA της Opel στα Corsa και Grandland X, έτσι θα συμβεί και με τη δεύτερη γενιά του Opel Mokka.

Η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει στο άμεσο διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι, ενώ στις εκθέσεις θα αρχίσει να «ρολάρει» στις αρχές του 2021, σύμφωνα τουλάχιστον με το χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ημερών.

Αναφορικά με την εμφάνισή του το concept GT X Experimental του 2018 αποτέλεσε βάση για το τελικό μοντέλο που βλέπετε στις αποκλειστικές, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας και οι οποίες αποκαλύπτουν ένα δυναμικό μοντέλο που πάει ένα βήμα παρακάτω τη σχεδιαστική γλώσσα της Opel και σε κάθε περίπτωση δεν θα περάσει απαρατήρητο στο δρόμο. Εμάς μας αρέσει το μπροστινό μέρος και ειδικά ο τρόπος που δένουν τα LED φανάρια με τη μάσκα, η διχρωμία του αμαξώματος (προαιρετική), και το πώς δένει η οροφή με το αμάξωμα στη πίσω κολόνα. Τέλος, κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πίσω μέρος, πληροφορίες μας λένε πως τα φανάρια έχουν ξεχωριστή «υπογραφή», ενώ το όνομα του μοντέλου είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα στην πίσω πόρτα. Αναφορικά με το εσωτερικό, μέχρι στιγμής έχει δοθεί από τη μεριά της Opel ένα μόνο σκίτσο, στο οποίο φαίνεται ότι το ταμπλό θα είναι minimal και ταυτόχρονα πολύ ψηφιακό χάρη στις δύο μεγάλες οθόνες που θα έχει.

Αφήνοντας τώρα τα της σχεδίασης και περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, να πούμε πως η δεύτερη γενιά του Opel Mokka θα επωφεληθεί από την εξαγορά της Opel από το γκρουπ PSA. Αυτό σημαίνει πως όπως και το Corsa F θα πατάει στην πλατφόρμα CMP και θα είναι ελαφρύτερο έως και 120 κιλά, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από κινητήρες βενζίνης (1,2 λτ. με 100, 130 και 150 PS), diesel (1,5 λτ. με 100 και 130 PS), ενώ σημαντική προσθήκη θα είναι η ηλεκτρική του έκδοση (Mokka-e). Αυτή θα φέρει έναν κινητήρα 100 kW (136 PS) και μπαταρίες χωρητικότητας 50 kWh που σημαίνει πως η αυτονομία του θα είναι κοντά στα 300 χιλιόμετρα.

test center
fiat