O Paddy Lowe

O Paddy Lowe

Αποχωρεί ο Lowe από την Mercedes

2.847 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2017)

Μια ακόμη ηχηρή απώλεια για την ομάδα της Mercedes στην Formula 1 αποτελεί ο Paddy Lowe, αρχιμηχανικός της ομάδας τα τελευταία χρόνια, που αποχωρεί.

Ο Paddy Lowe, ο αρχιμηχανικός της ομάδας της Mercedes στην Formula 1, ανακοίνωσε την άμεση αποχώρησή του από το ρόστερ της ομάδας. Η επιβεβαίωση ήρθε από την ίδια την Mercedes-AMG Petronas. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ηχηρή αποχώρηση, που πρόκειται να αφήσει, σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου, ένα τεράστιο κενό στην ομάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο Lowe θεωρείται ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά, αν όχι ο σημαντικότερος, για την εκρηκτική άνοδο της Mercedes στην Formula 1, τα τελευταία χρόνια. Ο αρχιμηχανικός έγινε μέλος της Mercedes το 2013, ταυτόχρονα με τον Lewis Hamilton, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και το παρελθόν στην McLaren. Στην Mercedes, ο Lowe πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του μονοθεσίου, του κινητήρα και των τεχνολογιών που έδωσαν τους επόμενους 3 τίτλους στην ομάδα.

Στο παρελθόν, ο Lowe έχει σχεδιάσει την πολύ επιτυχημένη ενεργή ανάρτηση της Williams το 1992, χρονιά την οποία ο Nigel Mansell κατέκτησε τον τίτλο. Σχετικά με τα επόμενα βήματά του, δεν δημοσιεύθηκαν στοιχεία, ωστόσο θεωρείται πιθανόν ότι ο Lowe θα μετακινηθεί στην Williams και πάλι. Εδώ είναι άξιο να σημειωθεί ότι ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds, πρόσφατα παραιτήθηκε από την θέση του.

Πολλές φωνές ισχυρίζονται ότι η αποχώρηση του Lowe από την Mercedes θα είναι ένα πολύ ισχυρό πλήγμα, που ίσως οδηγήσει και στην κατάρρευση της ομάδας τα επόμενα έτη. Το βέβαιο είναι ότι, μετά από τον Rosberg, μια ακόμη ισχυρή προσωπικότητα φεύγει από την ομάδα, δημιουργώντας προβληματισμό στους Wolff και Lauda…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

DEH PASXA
test center