Το Kia Stinger GTS.

Βάζει τέλος στο Stinger η Kia;

3.429 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2020)

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με ενδεχόμενο τέλος της δεύτερης γενιάς του Kia Stinger η οποία δεν αναμένεται να δει το φως της ημέρας.


Την είδηση αυτή δημοσιεύουν μέσα του εξωτερικού, τα οποία χωρίς να αναφέρουν τις πηγές τους, υπογραμμίζουν πως η Kia μετά την ανανέωση του τρέχοντος μοντέλου δε θα κατασκευάσει τη δεύτερη γενιά του Stinger. Ως αιτιολόγηση επικαλούνται κυρίως τις χαμηλές πωλήσεις που έχει το μοντέλο. Μάλιστα υπογραμμίζουν πως τόσο η Kia όσο και η Hyundai θα ρίξουν μεγάλο μέρος της προσοχής τους στα πιο επικερδή για αυτές μοντέλα, αλλά και στα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα που αναμένεται να μας απασχολήσουν το προσεχές διάστημα, καθώς αμφότερες συνεχίζουν να επενδύουν σε νέα οχήματα και νέες τεχνολογίες.
 
Όπως φαίνεται το Kia Stinger μπορεί να είναι ένα «καυτό» σπορ sedan, αλλά δεν έχει ανάλογες επιδόσεις στις πωλήσεις. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα από την αρχή του 2020 μέχρι τον Μάρτιο, η Kia έχει πουλήσει 2.560 Stinger, έναντι 3.227 μονάδων την ίδια περίοδο πέρυσι. Συνολικά πωλήθηκαν 13.861 Stinger σε όλο το 2019, από 16.806 το 2018, το πρώτο πλήρες έτος του μοντέλου.
 
Αν και για πολλούς αυτοί οι αριθμοί δεν συντελούν την αιτία για να μπει τέλος σε ένα μοντέλο χαμηλού όγκου όπως το Stinger, τα ίδια μέσα υπογραμμίζουν πως ένα ακόμα στοιχείο που το οδηγεί προς το τέλος, είναι το γεγονός πως συμπίπτει με το Genesis G70. Αμφότερα κάνουν χρήση ίδια πλατφόρμας, έχουν ίδιες επιλογές στα μηχανικά σύνολα, σε ισχύ και με τις αρχικές τους τιμές να μην έχουν υπερβολική διαφορά, βάζουν τον όμιλο σε αυτή τη σκέψη.
 
Μέχρι να συμβεί αυτό ή να επιβεβαιωθεί, πρέπει να σημειώσουμε πως ένα ανανεωμένο Kia Stinger έρχεται για το 2021. Αν θα είναι το τελευταίο, μένει να φανεί.

DEH PASXA
KIA