Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και των κανόνων καλής οδηγικής συμπεριφοράς είναι και πάλι επίκαιρο . Τηρούμε τα παρακάτω και προστατεύουμε τις ζωή την δική μας, αλλά και των γύρω μας.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και των κανόνων καλής οδηγικής συμπεριφοράς είναι και πάλι επίκαιρο . Τηρούμε τα παρακάτω και προστατεύουμε τις ζωή την δική μας, αλλά και των γύρω μας.

Road Safety σημαίνει Saving Lives

8977 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/4/2022

Μεγάλο αφιέρωμα στην Οδική Ασφάλεια εν όψει των ανοιξιάτικων αποδράσεων που ξεκινούν με αφορμή το Πάσχα και το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς, μα και λόγω της άρσης των υγειονομικών μέτρων. Γιατί πέρα από το πώς γλιτώνεις λεφτά (saving money) είναι πιο σημαντικό το πώς γλιτώνoυν ζωές (saving lives) στην άσφαλτο!

GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ

Το «μπάφιασμα» όλων μας (οι λόγοι γνωστοί και πολλοί) και φέτος αναμένεται να βρει διέξοδο μέσω μικρών ή μεγάλων «αποδράσεων».  Το κρύο όλα δείχνουν πως τελείωσε, η Άνοιξη είναι εδώ (Πάσχα και 3ήμερο πρωτομαγιάς, δυνατές αφορμές έναρξης αποδράσεων).

Ως γνωστόν η πλειονότητα από εμάς «αποδρά» μαζικά. Ημέρες, ώρες, συνήθως κοινές. Αποτέλεσμα γνωστό. Συμφόρηση. Συμφόρηση που φέρνει εκνευρισμό. Εκνευρισμός που φέρνει απροσεξίες, εντάσεις και προβλήματα. Προβλήματα που στην καλύτερη περίπτωση αφορούν μόνο …λαμαρίνες. Στην χειρότερη δεν θέλουμε ούτε να το λέμε.

Πάντα λοιπόν επίκαιρο το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, των κανόνων καλής οδηγικής συμπεριφοράς (και της «ευγένειας στον δρόμο»)!

3 οι άξονες προσοχής. Αυτοκίνητο, οδηγός, υποδομές (δρόμοι, φανάρια κλπ ). Άρα , εκτός από το να είμαστε καλά (πριν ξεκινήσουμε) να οδηγούμε ήρεμα και προσεκτικά (κατά την διάρκεια), ελέγχουμε και την κατάσταση του αυτοκινήτου μας (πριν το ταξίδι). 

Εμείς στo Auto Τρίτη (πάνω από 3 δεκαετίες τώρα) πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα οδικής ασφάλειας, σκεφτήκαμε πως θα είναι πολύ χρήσιμο για αρκετούς από τους αναγνώστες μας ένα πολύ-αφιέρωμα με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν (προληπτικά) γύρω από συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στον δρόμο. Αλλά και όλα όσον αφορά το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες.

Διαβάστε παρακάτω με 1 κλίκ, σε κάθε άρθρο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ