Δοκιμές στην Ελλάδα για το Toyota Yaris Rally2
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμές στην Ελλάδα για το Toyota Yaris Rally2

5.958 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2023)

Το Yaris Rally2, το αγωνιστικό της Toyota Gazoo Racing που θα κάνει πρεμιέρα στην κατηγορία WRC2, βρίσκεται στη χώρα μας για δοκιμές εξέλιξης σε ειδικές διαδρομές παρόμοιες με αυτές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

Δοκιμές στο Toyota Yaris Rally2 σε ειδικές όπως του EKO Acropolis Rally 2023

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως δεν πτόησε τα πλάνα της Toyota Gazoo Racing, μιας και το επιτελείο της αγωνιστικής ομάδας των Ιαπώνων βρίσκεται στα ελληνικά βουνά πραγματοποιώντας δοκιμές εξέλιξης στο Yaris Rally2. Το βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι «Greek Rally Passion» στο YouTube, όπως επίσης και οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν μερικά εντυπωσιακά περάσματα του Yaris που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024 με τους κανονισμούς Rally2 που θα ισχύσουν.

Πίσω από τα πηδάλια του Yaris βρίσκονται οι Φινλανδοί Juho Hanninen και Mikko Heikkila, ενώ οι διαδρομές που επέλεξαν για τα δοκιμαστικά τους οι άνθρωποι της ιαπωνικής ομάδας είναι στο Κυριάκι της Βοιωτίας, στο ορεινό ανάγλυφο του Ελικώνα. Τα δοκιμαστικά αυτά πραγματοποιούνται λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του εθνικού μας αγώνα, EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023, που θα διεξαχθεί το διάστημα 7 - 10 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια ομάδα WRC επιλέγει τα ελληνικά χώματα για να κάνει δοκιμές στα αγωνιστικά της. Το Σεπτέμβρη του 2020, το autotriti.gr είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά video και πληροφορίες από τις δοκιμές της Hyundai WRC στην Ελλάδα, σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Για την ιστορία, το Rally Acropolis διεξήχθη για πρώτη φορά το 1953 και ήταν ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA το 1973. Στη δεκαετία του 1970 περιλάμβανε τακτικά περισσότερες από 50 διαδρομές και 850 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το 2005 το Ράλλυ Ακρόπολις ανακηρύχθηκε «Ράλλυ της Χρονιάς» μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη σούπερ ειδική διαδρομή στο κατάμεστο ΟΑΚΑ της Αθήνας. Ο Colin McRae είναι ο «δάσκαλος» του Rally Acropolis με πέντε νίκες μεταξύ 1996 και 2002. Κέρδισε δύο φορές με Subaru Impreza πριν από ένα χατ-τρικ από το 2000 με Ford Focus.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
VW CRAFTER LEASEPRO