Φθορές στα σινεμπλόκ της ανάρτησης, αν έχει πολλά χιλιόμετρα

4.458 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2024)
Φθορές στα σινεμπλόκ της ανάρτησης, αν έχει πολλά χιλιόμετρα

Το Audi A3 που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο κατασκευάστηκε το 2013. Τα 11 χρόνια κυκλοφορίας ωστόσο δεν έχουν αφήσει σημάδια στην καμπίνα, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου.

Οι επενδύσεις δεν έχουν εμφανείς φθορές από τη χρήση ούτε γρατζουνιές και γδαρσίματα. Οι διακόπτες στο ταμπλό και στο τιμόνι δεν έχουν χάσει το χρώμα τους, ενώ το στεφάνι του τελευταίου δεν έχει γυαλίσει από τη συνεχή επαφή με τα χέρια του οδηγού.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, τα A3 2012-2020 που έχουν διανύσει μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων, ειδικά σε κακοτράχαλους δρόμους, εμφανίζουν αυξημένη φθορά στα σινεμπλόκ και στους συνδέσμους της ανάρτησης.
Τα πρώτα Audi A3, παραγωγής 2012 και 2013, είχαν ένα μικρό ελάττωμα στο δείκτη καυσίμου, ο οποίος ήταν ανακριβής, κάτι που διορθώθηκε στα επόμενα μοντέλα από την εταιρεία. Αντίστοιχες αναβαθμίσεις έγιναν και στο λογισμικό του συστήματος infotainment MMI, στη ρύθμιση ύψους των xenon προβολέων, στη ρύθμιση του ABS και στο συμπλέκτη του Haldex των τετρακίνητων μοντέλων.

Τα «παράπονα» των ιδιοκτητών είναι μικρά και αφορούν σε τριγμούς που προέρχονται από την πανοραμική οροφή και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση Magnetic Ride, στοιχεία που αμφότερα ανήκουν στον extra εξοπλισμό.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Audi A3 MK3 (2012-2020)
Σελίδα 2Οι κινητήρες είναι αξιόπιστοι και δεν έχουν σοβαρά προβλήματα
Σελίδα 3Πιθανές βλάβες στα s-tronic κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη
Σελίδα 4Φθορές στα σινεμπλόκ της ανάρτησης, αν έχει πολλά χιλιόμετρα
Σελίδα 5Ο μέσος όρος τιμής των μεταχειρισμένων Audi A3 2012-2020 είναι 19.000 ευρώ
MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO