Έκαναν κόντρες με 292 χλμ./ώρα και τους έπιασαν από το instagram

2.893 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)
Έκαναν κόντρες με 292 χλμ./ώρα και τους έπιασαν από το instagram

- Οι δύο οδηγοί έκαναν τις κόντρες τους στην παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου
- Η τροχαία ταυτοποίησε τα οχήματα μέσα από τα βίντεο που αναρτούσαν οι οδηγοί στα social media
- Κινούνταν με ταχύτητες άνω των 200χλμ./ώρα και σε άλλους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής

Οι δύο οδηγοί έκαναν τις κόντρες τους στην παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου

Δύο ασυνείδητοι οδηγοί έκαναν κόντρες, πιάνοντας ταχύτητες έως 292 χλμ./ώρα στην παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου, και ανέβαζαν τα κατορθώματά τους σε story στο instagram. Οι δύο οδηγοί «έσπασαν» το κοντέρ και ως προς τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων οι παραβάσεις αφορούσαν επικίνδυνη οδήγηση, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, αντικανονικό προσπέρασμα, παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής και χρήση κινητού τηλεφώνου, θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους οδηγούς που κινούνταν στον δρόμο.

Η τροχαία ταυτοποίησε τα οχήματα μέσα από τα βίντεο που αναρτούσαν οι οδηγοί στα social media

Για κακή τους τύχη, όμως, οι αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής περιπολούν τόσο το οδικό δίκτυο όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί της τροχαίας ταυτοποίησαν τα αυτοκίνητα των δύο οδηγών με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν και να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση κατ εξακολούθηση του άρθρου 290Α Ποινικού Κώδικα (Επικίνδυνη Οδήγηση). 

Κινούνταν με ταχύτητες άνω των 200χλμ./ώρα και σε άλλους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της τροχαίας, οι δύο οδηγοί επέλεγαν για τους αυτοσχέδιους αγώνες τους κυρίως την εθνική οδό Αθηνών – Σουνίου, όπου ανέπτυσσαν ταχύτητες έως 292 χιλιόμετρα και πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς παραβιάζοντας διαρκώς τη διπλή διαχωριστική γραμμή. 
Ωστόσο, το ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Σχιστού (στο ρεύμα προς Κερατσίνι) όπου τα αυτοκίνητα έπιασαν τα 215 χλμ./ώρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Επιπλέον, εντοπίστηκαν να κινούνται και με ταχύτητα 220 χλμ./ώρα στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων, ενώ υψηλές ταχύτητες καταγράφηκαν και σε άλλους γνωστούς δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Hyundai
SEAT