Οι Αμερικάνοι σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα hot hatch και να χτυπήσουν μοντέλα όπως η A45 AMG.

Οι Αμερικάνοι σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα hot hatch και να "χτυπήσουν" μοντέλα όπως η A45 AMG.

Γρήγορο από την Infiniti

2.913 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2017)

H Infiniti φλερτάρει με την ιδέα να κατασκευάσει ένα μοντέλο επιδόσεων για να ανταγωνιστεί τα premium μοντέλα της κατηγορίας.

Η Infiniti δείχνει ότι παίρνει σοβαρά τη δημιουργία μιας σειρά επιδόσεων βασισμένη στο Q60 Project Black S που παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Οπότε, υποθέτοντας ότι το πρωτότυπο θα περάσει στην παραγωγή, τι να περιμένουμε μετά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ένα hot hatch. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Infiniti, Roland Krueger, είναι αρκετά ρεαλιστική αυτή η πιθανότητα, τουλάχιστον για κάποιες αγορές.“Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Όμως η κατηγορία των hot hatches χρειάζεται να ερευνηθεί σιγά σιγά ανάλογα με την αγορά και μετά να αποφασίσουμε αν είναι βιώσιμο να λανσάρουμε κάτι τέτοιο”, είπε ο Krueger αναφερόμενος στο Q60 Black S Concept.

Αν και είναι λίγο αόριστα αυτά, θα μπορούσε το Q30 να αποτελέσει την πιθανή βάση, δανειζόμενο το σασί της A-class. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει έναν τετρακύλινδρο με turbo όπως κάνει η A45 AMG, θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα υψηλής απόδοσης υβριδικό σύνολο.
Αν ένα τέτοιο πρότζεκτ έβγαινε στην παραγωγή θα στόχευε περισσότερο σε πιο premium κοινό όπως η προαναφερθείσα A45 AMG και το Audi RS3 παρά σε λιγότερο πολυτελή μοντέλα όπως τα Focus ST/RS, Golf GTI/R, και Honda Civic Si/Type R.

Η Ιαπωνική πολυτελής εταιρεία έχει εμπειρία στα μοντέλα επιδόσεων καθώς παρήγαγε τα FX Sebastian Vettel Edition και Q50 Eau Rouge και πιο πρόσφατα το Q60 Project Black S και θα ήθελε να επιστρέψει στην κατηγορία.

ΠαρΆ ότι η ίδια η Infiniti δεν έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα hot-hatch μπορεί να δανειστεί τεχνογνωσία από τη συνεργάτιδα Renault Sport και να κατασκευάσει ένα αρκετά ανταγωνιστικό μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green