Η Aston Martin Valhalla, το νέο υβριδικό plug-in των 1.012 ίππων έρχεται το 2024
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Aston Martin Valhalla, το νέο υβριδικό plug-in των 1.012 ίππων έρχεται το 2024

1.866 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Το υβριδικό plug-in hypercar εμφανίστηκε στο Silverstone και κάνει ντεμπούτο το 2024
- Twin-turbo κινητήρας βενζίνης και τρεις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 1.012 ίππους
- Αεροδυναμική σχεδίαση και 15 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας
- Θα παραχθούν μόλις 999 μοντέλα, με το κόστος μικρότερο από το Valkyrie

Το υβριδικό plug-in hypercar εμφανίστηκε στο Silverstone και κάνει ντεμπούτο το 2024

Η Aston Martin παρουσίασε για πρώτη φορά το Valhalla concept - με την κωδική ονομασία AM-RB 003 - το 2019. Μετά από τέσσερα χρόνια βλέπουμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, που δοκιμάζεται στην πίστα του Silverstone του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή του Valhalla αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024 και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον για την Aston, με το παρθενικό EV να έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά κάποια στιγμή το 2025.
 

Twin-turbo κινητήρας βενζίνης και τρεις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 1.012 ίππους

Η Aston Martin Valhalla θα διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο (twin-turbo) V8 κινητήρα 4,0 λίτρων της Mercedes-AMG που θα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Αυτός θα συνδυάζεται με ένα σύνολο τριών ηλεκτροκινητήρων – δύο στον μπροστινό άξονα και έναν ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων – που κάνουν στην ουσία το βρετανικό hypercar τετρακίνητο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μάρκα, η συνολική απόδοση του συνόλου θα φτάνει τους 1.012 ίππους, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 350 χλμ./ώρα.
 

Αεροδυναμική σχεδίαση και 15 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας

Η Aston Martin ισχυρίζεται ότι έχει ολοκληρώσει πολλές ώρες δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα μαζί με τους μηχανικούς της ομάδας της Formula 1, προκειμένου να καταλήξει στη σχεδίαση του νέου μοντέλου.  Η Valhalla είναι εξοπλισμένη με διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως για παράδειγμα τα ρυθμιζόμενα φτερά μπροστά και πίσω (όπως ακριβώς στο αγωνιστικό αυτοκίνητο AMR23) καθώς και μικρά πτερύγια κοντά στους πίσω τροχούς. Επιπλέον οι μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν το torque vectoring και θα λειτουργούν ακόμη και ως όπισθεν, αφού το όχημα δεν διαθέτει πραγματική όπισθεν προκειμένου να είναι ελαφρύτερο. Όσον αφορά την μπαταρία, θα επιτρέπει στο hypercar της Aston Martin να κινηθεί για 15 χλμ. αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του και με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα.
 

Θα παραχθούν μόλις 999 μοντέλα, με το κόστος μικρότερο από το Valkyrie

Όσον αφορά το Valhalla, η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Θα παραχθούν μόλις 999 μοντέλα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία σχετικά με την τιμολόγηση. Ωστόσο, τα καλά νέα για τους επίδοξους αγοραστές είναι ότι πιθανότατα θα κοστίζει λιγότερο από το Valkyrie, το έταιρο εμπνευσμένο μοντέλο από τη σκανδιναβική μυθολογία, των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

peugeot
test center