H επερχόμενη Aston Martin Valhalla.

H επερχόμενη Aston Martin Valhalla.

Η Aston Martin θα καθυστερήσει το ντεμπούτο ηλεκτρικού σπορ μοντέλου

1.596 Επισκέψεις στο άρθρο (29/2/2024)

- Ήταν να κυκλοφορήσει το 2025 αλλά δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση
- Θα ασχοληθούν με Plug-in υβριδικά μοντέλα με πρώτη την Valhalla
- Τέλος στην αναβίωση της Lagonda

Ήταν να κυκλοφορήσει το 2025 αλλά δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση

Η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2025, παίρνει παράταση. «Η καταναλωτική ζήτηση [για τα ηλεκτρικά οχήματα], σίγουρα στις τιμές μιας Aston Martin, δεν είναι αυτή που πιστεύαμε ότι θα ήταν πριν από δύο χρόνια,» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίες, Lawrence Stroll. Αντιθέτως, ο ίδιος είπε, ότι οι αγοραστές δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα. Θέλουν, δηλαδή, ένα αυτοκίνητο που ενσωματώνει ηλεκτροκίνηση αλλά που «εξακολουθεί να έχει την μυρωδιά, την αίσθηση και την ήχο ενός σπορ μοντέλου».

Θα ασχοληθούν με Plug-in υβριδικά μοντέλα με πρώτη την Valhalla

«Θα ανταποκριθούμε στην [μειωμένη ζήτηση των ηλεκτρικών] και θα παρουσιάσουμε κάποια πολύ σημαντικά Plug-in υβριδικά μοντέλα πριν λανσάρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο», είπε ο κ, Stroll. «Θα έχουμε μια πλήρης γκάμα από βενζινοκίνητα, Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα που θα μας κρατήσει καλά μέχρι τα μέσα των 2030s». Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο επικεφαλής της Aston Martin στον Καναδά είχε δηλώσει πως η εταιρία βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης τεσσάρων ηλεκτρικών μοντέλων, εκ των οποίων το πρώτο θα κυκλοφορούσε το 2025. Η εταιρία συνεργαζόταν μάλιστα με την αμερικάνικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Lucid για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Τέλος στην αναβίωση της Lagonda

Η Aston θα κάνει το πρώτο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση φέτος, 2024, με το ντεμπούτο της Valhalla που θα κινείτε με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με καρδιά τον V8 της AMG. Αλλά όσο η αυλαία ανοίγει για μια νέα Aston Martin, στο παρασκήνιο οι πόρτες κλείνουν για την Lagonda, την μάρκα που η Aston Martin είχε αποκτήσει για να ανταγωνιστεί τα μοντέλα της Bentley. Η Lagonda είχε παρουσιάσει κάποια πολυτελή concept μοντέλων πριν τον ερχομό της πανδημίας, αλλά τίποτε εξ αυτών δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, καθώς η Aston Martin παρατάει την προσπάθεια αναβίωσης της μάρκας.

test center
SEAT