Έμφαση στην ποιότητα κατασκευής θέλουν να δώσουν οι Κινέζοι κατασκευαστές

Έμφαση στην ποιότητα κατασκευής θέλουν να δώσουν οι Κινέζοι κατασκευαστές

Η Κίνα σκοπεύει να γίνει κατασκευαστική υπερδύναμη

1.704 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2015)

Οι κυριότεροι κατασκευαστές της Κίνας μαζί με τη στήριξη της κυβέρνησης τους, αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας φαίνεται πως έχει μεγάλες βλέψεις αφού ο σκοπός της είναι να γίνουν κατασκευαστική υπερδύναμη μέχρι το 2025 και να συνεχίσουν εντονότερα την επέκτασή τους στις κυριότερες παγκόσμιες αγορές.
Μιλώντας στα εγκαίνια του παγκόσμιου αυτοκινητιστικού φόρουμ στη Chongqing, ο πρόεδρος της αυτοκινητιστικής επιτροπής της Κίνας Wang Xia δήλωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία μεταναστεύει από τις ανεπτυγμένες χώρες προς τις αναπτυσσόμενες, με την Κίνα να παρέχει τεράστιες ευκαιρίες στους ενδιαφερόμενους. Η ποιότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας ώστε τα κινέζικα brands να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα καταξιωμένα δυτικά. 
Ο Cheng Hong, editor αρχισυντάκτης της κεντρικής τηλεόρασης της Κίνας ανέφερε: «Το 2015 είναι μια σημαντική χρονιά για την παγκόσμια ανοικοδόμηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε την Κίνα κατασκευαστική υπερδύναμη.» 
Επιπλέον η κυβέρνηση μέσω του προγράμματος Made in China: 2025 δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε να αναβαθμιστεί ο κατασκευαστικός τομέας της χώρας. Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του προγράμματος είναι η ευρύτερη διασύνδεση των κατασκευαστών με την παγκόσμια αγορά δίνοντας έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. 
Το πλάνο μπορεί να αφορά τον κατασκευαστικό τομέα γενικότερα όμως η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή έχει το μεγαλύτερο μερίδιο. ΓιΆ αυτό σκοπός είναι η κατασκευή και εξέλιξη ενεργειακών οχημάτων, όπως ηλεκτρικά, υβριδικά ακόμα και υδρογόνου. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
citroen