Επιβεβαιώθηκε από τον Carlos Ghosn πως τα επόμενα Nissan Qashqai και X-Trail θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ στη Μ. Βρετανία. Αγνωστο είναι ακόμα τι θα γίνει με το νέο J

Επιβεβαιώθηκε από τον Carlos Ghosn πως τα επόμενα Nissan Qashqai και X-Trail θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ στη Μ. Βρετανία. Αγνωστο είναι ακόμα τι θα γίνει με το νέο Juke.

Η Nissan επιμένει αγγλικά

3.083 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2016)

Μπορεί οι Βρετανοί να επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., αλλά η Nissan ψήφισε να παραμείνει στο Ην. Βασίλειο, όπου τα τελευταία 30 χρόνια έχει κατασκευάσει 9 εκ. οχήματα.

Λίγες ημέρες πριν σας γράψαμε για το ενδεχόμενο να απομακρύνει η Nissan την παραγωγή των μοντέλων της από το Ην. Βασίλειο, ως συνέπεια του Brexit. Σήμερα, όμως, το μεγάλο αφεντικό Carlos Ghosn, καθησύχασε τους Βρετανούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σε συνέχεια της δέσμευσης της Βρετανικής Κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου του Σάντερλαντ, ο κος Ghosn ανακοίνωσε πως το επόμενο Qashqai θα παραμείνει στην εν λόγω μονάδα, όπου θα φτιάχνεται και το νέο X-Trail. Ωστόσο, τηρείται σιγή ιχθύος γύρω από το επόμενο Juke και το αν θα διατηρηθεί και αυτό στη Μ. Βρετανία.
 
Το εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ άνοιξε το 1986 και από τότε έχουν φτιαχτεί εκεί σχεδόν 9 εκ. οχήματα, ανάμεσά τους περισσότερα από 2 εκ. Qashqai. Η μονάδα είναι η μεγαλύτερη της χώρας στο είδος της και το μέρος όπου φτιάχνεται το 1/3 των βρετανικών οχημάτων. Εκεί δουλεύουν 7.000 άνθρωποι, ενώ άλλες 28.000 δουλειές συνδέονται μαζί του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η Nissan έχει επενδύσει μέχρι σήμερα στο εργοστάσιο, περισσότερες από 3,7 δις λίρες (4,15 δις ευρώ).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL