Volkswagen: Θα δείξει νέο concept με καινούρια σχεδίαση στην Κίνα

1.565 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2024)
Volkswagen: Θα δείξει νέο concept με καινούρια σχεδίαση στην Κίνα
2 Φωτογραφίες »

- Θα το δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας
- Μακρύ καπό, αεροδυναμική οροφή και σπορ ύφος
- Έμφαση στις ανάγκες του κοινού της Κίνας όπως η συνδεσιμότητα
- Μπορεί να αποτελέσει τη βάση και για τα μοντέλα εκτός Κίνας

Θα το δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας στις 27 Απριλίου

Η Έκθεση Αυτοκινήτου με έδρα το Πεκίνο είναι προ των πυλών και η Volkswagen έδωσε μια πρώτη γεύση σχετικά με την νέα σχεδιαστική μελέτη την οποία θα παρουσιάσει εκεί με μότο «Design A New Era» (=σχεδιάζοντας μια νέα εποχή), από την οποία θα εμπνευστούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας.

Μακρύ καπό, αεροδυναμική οροφή και σπορ ύφος

Το concept ID.2all (το οποίο πρόκειται να εξελιχθεί στο ηλεκτρικό χάτσμπακ παραγωγής ID.2 που θα παρουσιαστεί το 2026) ήταν ένα πρώτο σημάδι για το πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά μοντέλα της VW. Η προσέγγιση του concept το οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετική. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια γνώριμα στοιχεία, όπως η τρίτη κολόνα και το πίσω μέρος, που θυμίζουν έντονα το Touareg τρίτης γενιάς. 

Από όσα μπορούμε να διακρίνουμε, η σιλουέτα του αμαξώματος μάλλον ανήκει σε κάποιο 5θυρο μοντέλο. Το μακρύ καπό και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός της οροφής μας προδιαθέτουν για σπορ καταστάσεις. Οι τροχοί δεν είναι ορατοί, αλλά αν κρίνουμε από το σχέδιο της ουράς και τα φτερά τους, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρόκειται για χαμηλοκάβαλο, παρά για SUV ή crossover. Μία ακόμη λεπτομέρεια είναι τα LED φώτα τα οποία θα διαθέτουν τρισδιάστατο εφέ.

Έμφαση στις ανάγκες του κοινού της Κίνας όπως η συνδεσιμότητα

Ο σχεδιασμός του οχήματος οφείλεται στον επικεφαλή τμήματος σχεδιασμού της Volkswagen, Andreas Mindt. Ο Γερμανός σχεδιαστής αφίχθη στην Volkswagen τον περασμένο Ιανουάριο (εργαζόταν για λογαριασμό της Bentley), με την οποία είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, καθώς δουλειές του ήταν το Golf έβδομης γενιάς και το Tiguan πρώτης γενιάς. Σχετικά με το εσωτερικό του οχήματος, αναμένεται ιδιαίτερη εστίαση στα της συνδεσιμότητας, έναν τομέα ο οποίος αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τους Κινέζους οδηγούς.

Μπορεί να αποτελέσει τη βάση και για τα μοντέλα εκτός Κίνας

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το concept θα μείνει στα χαρτιά ή θα προχωρήσει άμεσα σε στάδιο παραγωγής. Ο σχεδιασμός του μπορεί να αφορά αποκλειστικά για την κινεζική αγορά, αλλά δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί σε μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που θα γίνουν διαθέσιμα στην Ευρώπη.

test center
SEAT