Η κόντρα των best sellers μικρών: Opel Corsa, Toyota Yaris, Citroen C3, Peugeot 208 ή Hyundai i20;

39.465 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2023)
Η κόντρα των best sellers μικρών: Opel Corsa, Toyota Yaris, Citroen C3, Peugeot 208 ή Hyundai i20;
6 Φωτογραφίες »

- Bασιλιάς οικονομίας το full υβριδικό Yaris.
- Σχεδόν premium εικόνα και υλοποίηση για το 208.
- Το Corsa πήρε τα ηνία των πωλήσεων από το Yaris.
- Value for Money το i20, παρά τα χρονάκια του παραμένει trendy το C3.

Η κόντρα των best sellers μικρών: Corsa, Yaris, C3, 208 ή i20;

Τα 5 μικρά μοντέλα του συγκριτικού είναι οι πρωταθλητές των πωλήσεων στο πρώτο 7μηνο του 2023, αλλά και για όλη την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τις πωλήσεις που ανακοινώνει ο ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Εμπόρων Αυτοκινήτου). Για ακόμα μια φορά η κατηγορία B είναι η δημοφιλέστερη της αγοράς και μαζί με τα B-SUV έχουν παραπάνω από το 50% μεριδίου στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων.
 
Για το πρώτο 7μηνο του 2023 την κούρσα των πωλήσεων οδηγεί το Opel Corsa με 4.812 πωλήσεις και ποσοστό 21% με το Yaris να ακολουθεί με 3.341 πωλήσεις και μερίδιο 14,6%. Το Citroen C3 πατάει το τελευταίο σκαλί του βάθρου με 2.939 πωλήσεις και μερίδιο 12,8%, ενώ το Peugeot 208 ακολουθεί με 2.785 πωλήσεις (12%). Την πρώτη πεντάδα κλείνει το Hyundai i20 με 2.288 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 10%.
 
Για το μεταξύ τους συγκριτικό παίρνουμε τις ενδιαφέρουσες βενζινοκίνητες εκδόσεις και κάπου εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε τη διάθεση του Yaris στη βασική εξοπλιστική έκδοση μόνο με full υβριδικό σύστημα κίνησης (η βενζινοκίνητη έκδοση του Yaris με τα 125 άλογα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού, Active Plus), ενώ το i20 προσφέρεται και με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το καθένα με το δικό του στυλ

Σε αυτή την κατηγορία το design «μετράει» πολύ στην επιλογή. Καθένα από τα 5 μοντέλα εκφράζει με διαφορετικό τρόπο ένα μοντέρνο και νεανικό στυλ. Με δεδομένο το υποκειμενικό γούστο του καθενός, το 208 δείχνει το πλέον ελκυστικό με τις νυχιές στα φώτα και τους «χαυλιόδοντες» στον προφυλαχτήρα να τονίζουν το δυναμισμό του. Το Yaris, που είναι το πιο compact σε διαστάσεις, κερδίζει τις εντυπώσεις κυρίως λόγω της μάσκας, των φουσκωμένων θόλων και των αναλογιών του, ενώ το i20 από την πλευρά του προβάλει το δυναμισμό του με τις έντονες ακμές και το καπό που πέφτει χαμηλά, ωστόσο τα φώτα πίσω δεν δείχνουν τόσο αρμονικά δεμένα με το σύνολο. Το δικό του, σχετικά ουδέτερο, δρόμο ακολουθεί το Opel Corsa, που σε αυτή του τη γενιά βασίζεται στο 208, ενώ το C3 με τα προαιρετικά airbumps ακολουθεί μια πιο design-άτη λογική έχοντας επενδύσει πολλά στη φινέτσα και στην εξατομίκευση.

Value for money: Φθηνότερο το i20, 6 χρόνια εγγύηση & αυτόματο το Yaris Hybrid

Όσον αφορά το κόστος αγοράς τώρα, το Hyundai i20 είναι το πιο προσιτό με κόστος από 18.590 ευρώ, έχοντας πληρέστατο πακέτο συστημάτων ασφαλείας και όλα τα βασικά, ωστόσο εμείς επιλέξαμε την δεύτερη έκδοση Exclusive, με κόστος από 19.390 ευρώ που διαθέτει οθόνη αφής 8ΆΆ με κάμερα όπισθεν και ψηφιακό πίνακα οργάνων, όχι όμως και ζάντες αλουμινίου. Χάρη στην τρέχουσα εμπορική πολιτική το 208 με τα 100 άλογα έχει χαμηλότερη από πριν τιμή στα 19.700 ευρώ στην έκδοση Active Plus, πάντα με 5ετή εγγύηση για τα μηχανικά του μέρη.

Στα 19.900 είναι η τιμή του C3 με 5 χρόνια εγγύηση και πλήρες πακέτο εξοπλισμού στην έκδοση C-Series με αυτόματο κλιματισμό. Mε δεδομένη την υβριδική τεχνολογία, το αυτόματο κιβώτιο, την πληρότητα του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας (με αυτόματο κλιματισμό και κεντρικό αερόσακο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα), καθώς και την 6ετή εγγύηση (έως 11 χρόνια για τη μπαταρία), τα 20.210 ευρώ του Yaris Active είναι μια άκρως δελεαστική τιμή με έναν αστερίσκο στην μη ύπαρξη πίσω ηλεκτρικών παραθύρων και τη μικρή διάμετρο των ζαντών αλουμινίου (15 ίντσες). Τέλος, πιο «τσιμπημένo» είναι τo Corsa, που κοστολογείται από 21.400 με 5 χρόνια εγγύηση και καλό πακέτο εξοπλισμού με οθόνη αφής 7 ιντσών, 16άρες ζάντες αλουμινίου και πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών, όχι όμως ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, όπως το «αδελφό» 208, που με την τρέχουσα τιμή του είναι φτηνότερο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Εσωτερικό: Ποιοτικό προβάδισμα για το 208, χωροταξικό για το i20
Σελίδα 3Κινητήρες - Επιδόσεις - Κατανάλωση: Βασιλιάς οικονομίας το Yaris Hybrid
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Το καθένα με τον τρόπο του
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
Mercedes
skoda