Η νέα Chevrolet Callaway Corvette SC6106 τροφοδοτείται από τον 6,2 λτ. της Corvette Stingray, ο οποίος χάρη σε κάποιες παρεμβάσεις, είναι σε θέση να αποδίδει 610 ίππους και 753 Nm ροπής.

Η εικονιζόμενη Corvette Stingray αποτελεί τη σχεδιαστική βάση για τη νέα Callaway Corvette SC610, η οποία φέρει επιπλέον στοιχεία ανθρακονήματος και ειδικά λογότυπα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Η νέα Chevrolet Callaway Corvette SC610 με 610 «άλογα»

4.209 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2014

Η νέα Callaway Corvette SC610 βασίζεται σχεδιαστικά στην Corvette Stingray, ενώ διαθέτει επιπλέον αρκετά στοιχεία από ανθρακόνημα και τον 6,2 λτ. V8 κινητήρα, που έχει αναβαθμιστεί για την περίσταση στους 610 ίππους.

 
Μετά την αποκάλυψη της νέας Corvette Z06, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της καινούργιας Callaway Corvette SC610, η οποία έχει βασιστεί στο σχεδιασμό της Corvette Stingray, ενώ φέρει επιπρόσθετα ορισμένες αισθητικές αλλαγές και βεβαίως μοτέρ με περισσότερη ισχύ (+155 PS).

Ειδικότερα, η νέα Callaway διαθέτει μπροστινό καπό από ανθρακόνημα, ειδικά σχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ για την εν λόγω version και λογότυπα της έκδοσης στο πίσω τμήμα του αμαξώματος. Επίσης -προαιρετικά- η Callaway είναι διαθέσιμη με διαφορετικού design ζάντες, επιπλέον αεραγωγούς από ανθρακόνημα και μια πιο σπορτίφ τετραπλή εξάτμιση.

Κάτω από το καπό του «κτήνους»… κρύβεται ο 6,2 λτ. κινητήρας της Corvette Stingray, ο οποίος χάρη σε κάποιες αναβαθμίσεις -όπως ο νέος υπετροφοδότης (Eaton), ο νέος intercooler και το πιο εξελιγμένο σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα- είναι σε θέση να αποδίδει 610 ίππους και 753 Nm ροπής –«αυξημένος» κατά 155 ίππους και 130 Nm ροπής, σε σχέση με το μοτέρ της Stingray- ενώ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων που επιτρέπει στο εν λόγω supercar να «εκτοξεύεται» στα 100χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,4 δλ!

Tags: CHEVROLET