Η SUV οικογένεια της Citroën είναι πιο πολυμελής από ποτέ. Με επίκεντρο την άνεση και τις τεχνολογικές καινοτομίες των μοντέλων της, η SUV γκάμα της Citroën προσφέρει ότι χρειάζεται κανείς α
21 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η SUV οικογένεια της Citroën είναι πιο πολυμελής από ποτέ. Με επίκεντρο την άνεση και τις τεχνολογικές καινοτομίες των μοντέλων της, η SUV γκάμα της Citroën προσφέρει ότι χρειάζεται κανείς από ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου.

H Citroen καινοτομεί και στα SUV

2.668.479 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η οικογένεια των SUV μοντέλων της Citroën έχοντας ως επίκεντρο την άνεση και τις καινοτομίες, προσφέρει ό,τι χρειάζεται κανείς από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας. H Citroën άλλωστε έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την καινοτομία και την άνεση από τον προηγούμενο αιώνα και συνεχίζει μέχρι σήμερα με όλα της τα μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Σε αυτή την λογική, η SUV οικογένειά της προσφέρει πολλές και έξυπνες τεχνολογίες με μοντέλα εκ των οποίων το καθένα στην κατηγορία του αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση σε όλα τα επίπεδα. Αναλυτικά, η SUV γκάμα της γαλλικής μάρκας αποτελείται σήμερα από το compact SUV C3 Aircross και το μεγαλύτερο Comfort Class SUV C5 Aircross, ενώ η γκάμα του πλαισιώνεται και από την κορυφαία τεχνολογικά επαναφορτιζόμενη έκδοση αυτού, το C5 Aircross Plug-in Hybrid, που αναμένεται άμεσα στη χώρα μας.

Citroen C3 Aircross
Το C3 Aircross SUV κερδίζει τις εντυπώσεις αρχικά με τη νεανική του εμφάνιση και το κομψό του αισθητικό προφίλ το οποίο «απογειώνεται» μέσα από τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης που προσφέρει αλλά και τις διαθέσιμες εκδόσεις του.

 

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό του εμφανίζει νεανικό διάκοσμο με καλή ποιότητα κατασκευής και σύγχρονη εικόνα σε όλες τις εκδόσεις του, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία επίπεδα χώρων.  Χάρη στην καινοτόμα του σχεδίαση και το ύψος του αμαξώματός του, το Citroën C3 Aircross  διαθέτει 5 μοναδικά άνετα και συρόμενα καθίσματα που προσφέρουν  γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια των επιβατών. Ο χώρος αποσκευών του διαθέτει επίσης κορυφαία χωρητικότητα 410 λίτρων, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι τα 520 λίτρα με την αναδίπλωση του διαιρούμενου και ανεξάρτητα συρόμενου κατά 2/3 – 1/3 πίσω καθίσματος. Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνεται πλήρως κάνοντας έτσι δυνατή τη μεταφορά αντικειμένων μήκους έως και 2,4 μέτρων. Η συνολική χωρητικότητα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα πλήρως φτάνει στον εντυπωσιακό όγκο των 1.289 λίτρων.


Το C3 Aircross SUV διαθέτει επιπλέον και το σύστημα Grip Control που του επιτρέπει να εκμεταλλευθεί την απόσταση των 178 χλστ. του από το έδαφος για εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ διαθέτει πλούσια γκάμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων τελευταίας γενιάς. Στις εκδόσεις βενζίνης εξοπλίζεται με κινητήρες PureTech προηγμένης τεχνολογίας με απόδοση έως τους 130 ίππους, ενώ στις εκδόσεις πετρελαίου με υπερσύγχρονους κινητήρες BlueHDi με απόδοση που φτάνει έως και τους 120 ίππους. Την πλούσια γκάμα του συμπληρώνει και το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων ΕΑΤ6 που συνδυάζεται και με τους 2 κινητήρες στις κορυφαίες εκδόσεις τους.


Citroen C5 Aircross
Το SUV της Citroen ξεχωρίζει για τη φινετσάτη και εκλεπτυσμένη του εικόνα τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα χώρων για τα δεδομένα της κατηγορίας τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές, με το χώρο για αυτές να φτάνει έως και τα 720 λίτρα.
 

Επιπλέον, μέσω του καινοτόμου προγράμματος άνεσης Citroen Advanced Comfort, δίνει άλλη διάσταση στον όρο άνεση, ενσωματώνοντας ιδιαίτερα αναπαυτικά, ανεξάρτητα συρόμενα και ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα, τα οποία διαθέτουν ειδικό αφρό πάχους 15χλστ. που τα καθιστά ακόμα πιο μαλακά και περισσότερο ανθεκτικά. Τα εμπρός καθίσματα συγκεκριμένα διαθέτουν γέμιση από αφρό υψηλής πυκνότητας ώστε να αποφεύγεται η «καθίζηση» τους μετά από μεγάλα διαστήματα οδήγησης, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων, αλλά και την επιλογή συστήματος μασάζ πολλαπλών σημείων. Το έτερο σημαντικό στοιχείο του προγράμματος Advanced Comfort της Citroen αφορά την προηγμένης τεχνολογίας ανάρτηση με τα αμορτισέρ progressive hydraulic cushions που «ισοπεδώνουν» κυριολεκτικά κάθε ανωμαλία του δρόμου. Πρόκειται για μία καινοτομία της Citroën που ενσωματώνει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της μάρκας στο χώρο των αναρτήσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προέρχεται από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εξασφαλίζει καλύτερη απορρόφηση των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Σκοπός της νέας αυτής τεχνολογίας ανάρτησης είναι να βελτιώσει την ποιότητα φιλτραρίσματος – τυπικό και ιδιαίτερα εκτιμώμενο από τους πελάτες, χαρακτηριστικό όλων των Citroën – ώστε να δημιουργήσει μία πραγματική αίσθηση κίνησης «πάνω σε μαγικό χαλί».



Την ίδια ώρα, το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και η μεγάλη γκάμα κινητήρων του που αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με απόδοση έως και 180 ίππους, συνθέτουν ένα κορυφαίο SUV για οικογενειάρχες. Πιο συγκεκριμένα το C5 Aircross διατίθεται με τους PureTech κινητήρες βενζίνης των 1,2 και 1,6 λίτρων με απόδοση 130 και 180 ίππους αντίστοιχα, καθώς και με τους 1,5 και 2,0 λίτρων BlueHDi diesel κινητήρες και αυτοί με απόδοση 130 και 180 ίππους. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο ΕΑΤ8 κιβώτιο των 8 σχέσεων. Τέλος, με την κορυφαία με διαφορά  απόσταση των 230 χλστ. του αμαξώματός του από το έδαφος, και το σύστημα ελέγχου Grip Control που το εφοδιάζουν, το C5 Aircross SUV αποκτά έναν ικανό και ευχάριστο και εκτός δρόμου, χαρακτήρα.



Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid
Τo Citroen C5 Aircross διαθέτει στην γκάμα των εκδόσεών του και την state of the art επαναφορτιζόμενη έκδοση Plug-In Hybrid. Διατηρώντας και ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κορυφαίας άνεσης – σήμα κατατεθέν της Citroën – το νέο C5 Aircross Plug-In Hybrid προσφέρει επίσης ασφάλεια, κορυφαία επίπεδα χώρων, δυναμικές επιδόσεις, αλλά και εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και ρύπων χάρη στη συνδυασμένη ισχύ των 225 ίππων.
 

Συγκεκριμένα, το C5 Aircross Plug-In Hybrid συνδυάζει τον ικανό και αποδοτικό κινητήρα των 1,6 λίτρων PureTech απόδοσης 180 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 109 ίππων (80 kW), αποδίδοντας συνδυαστικά 225 ίππους και 320 Νm ροπής, που περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου ë-EAT8 των 8 σχέσεων. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής της κίνησης είτε με το συνδυασμό των δύο κινητήριων μονάδων, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς μάλιστα εκπτώσεις στον τομέα των επιδόσεων, αφού η διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύς επιτρέπει τις σβέλτες μετακινήσεις στην πόλη – και μάλιστα με ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα, με την αυτονομία που του προσφέρει η μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh του, να ανέρχεται στα 55 χλμ. κατά το αυστηρό πρότυπο WLTP. Αυτό επιτρέπει την πλήρη ηλεκτρική λειτουργία στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, που σημαίνει μειωμένο κόστος χρήσης και μηδενική κατανάλωση καυσίμου, καθώς και μηδενικές εκπομπές ρύπων. H μέση κατανάλωση έτσι περιορίζεται στα μόλις 1,4 λτ./100 χλμ., ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου του C5 Aircross Plug-In Hybrid χρειάζεται 7 ώρες για μια πλήρη φόρτιση από οικιακή πρίζα, ή 2 ώρες από wallbox 7,4 kW και 4 ώρες από στον στάνταρ φορτιστή των 3,7 κW.



Όπως φυσικά συμβαίνει και με τις «συμβατικές» εκδόσεις του επιβλητικού SUV της Citroen, έτσι και η Plug-In Hybrid έκδοση του C5 Aircross ξεχωρίζει στην κατηγορία για το πλούσιο τεχνολογικό της υπόβαθρο, διαθέτοντας συνολικά 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, μεταξύ των οποίων και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (Highway Driver Assist). Παράλληλα διατηρεί στο ακέραιο το κορυφαίο επίπεδο πρακτικότητας και άνεσης αξιοποιώντας στο έπακρο τα τρία αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα. Με την έξυπνη εφαρμογή των μπαταριών της υβριδικής τεχνολογίας κάτω από τα καθίσματα, εξασφαλίζεται και σε αυτή την έκδοση του C5 Aircross κορυφαίος χώρος για τις αποσκευές που κυμαίνεται από τα 460 έως τα 600 λίτρα ανάλογα με την θέση των καθισμάτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER