Ποια φράση πρέπει να πεις για να ενεργοποιηθεί ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός που προσφέρει το MBUX σύστημα infotainment, που λανσάρισε η νέα Mercedes A-Class; Τι άλλα μυστικά έχει το premium γερμανικό
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια φράση πρέπει να πεις για να ενεργοποιηθεί ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός που προσφέρει το MBUX σύστημα infotainment, που λανσάρισε η νέα Mercedes A-Class; Τι άλλα μυστικά έχει το premium γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο;

Mercedes A-Class

2.668.474 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η Mercedes-Benz κατάφερε με την νέα γενιά της A-Class να ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων και ταυτόχρονα να ωθήσει προς το καλύτερο ακόμη και τα mainstream μοντέλα αυτής της κατηγορίας, αφού πλέον και αυτά αναγκάζονται να προσφέρουν πολλά περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



H 4η γενιά της A-Class ακολουθεί τη νέα πιο νεανική και επιθετική ταυτότητα της Mercedes και όπως αποδεικνύεται βάσει πωλήσεων «αρέσει». Στην χάτσμπακ έκδοση βασίζεται σε καθαρές σχεδιαστικές γραμμές που υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τον δυναμισμό του αεροδυναμικού αμαξώματος (Cd: 0,25), όμως την ίδια στιγμή διαθέτει λεπτομέρειες που διατηρούν την απαραίτητη εκλεπτυσμένη του εικόνα στο ακέραιο. Ανάλογα με την έκδοση λαμβάνει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, με αποκορύφωμα τις εκδόσεις AMG ή τα πακέτα AMG Package που μπορούν να συνδυαστούν και με τους «μικρούς» κινητήρες και να δώσουν λίγη από την φινέτσα των AMG.


 
Η καλή ποιότητα κατασκευής και η μοντέρνα σχεδίαση στο εσωτερικό αποτελούν στοιχεία που όπως φαίνεται εκτιμά το κοινό της κατηγορίας. Επιπλέον και ανάλογα με την έκδοση ο ήδη σύγχρονος διάκοσμος αποκτά ακόμα πιο high-tech στοιχεία. Οι δύο ψηφιακές οθόνες του συστήματος infotainment MBUX, σαφώς «κλέβουν» τις εντυπώσεις με τον high tech «αέρα» τους και έρχονται σε τρεις συνδυασμούς (7 ιντσών και οι δύο, μία 7 και μία 10,25 ιντσών ή δύο 10,25 ιντσών αντίστοιχα). Το ένα από αυτά τα μόνιτορ αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων και το άλλο τις λειτουργίες του infotainment, του κλιματισμού κλπ.. Μάλιστα ο χειρισμός τους γίνεται από τα πολύ όμορφα και πρακτικά και στη χρήση touchpad τόσο στο τιμόνι όσο και στη βάση της κεντρικής κονσόλας, ενώ highlight αποτελεί η αλληλεπίδραση των επιβατών με το MBUX λέγοντας απλώς «Hey Mercedes». Τα υλικά είναι βεβαίως καλής ποιότητας και κορυφαία σε φινίρισμα και συναρμολόγηση, ενώ οι χώροι κρίνονται επαρκείς για 4 επιβάτες που θα φιλοξενηθούν άνετα. Ο χώρος αποσκευών της τέλος, ικανοποιεί με όγκο 370 λίτρων.



Στο πεδίο των κινητήρων, η A-Class εφοδιάζεται με μια πλούσια γκάμα που ξεκινά από τον M282 χωρητικότητας 1,33 λτ. turbo βενζίνης με τρεις αποδόσεις (106, 136 και 163 ίππων), στις εκδόσεις A 160, A 180 και A 200, αντίστοιχα. Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα ο δίλιτρος turbo βενζίνης των 224 ίππων στην A 250, ενώ για πρώτη φορά προσφέρεται και μία Plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον 1,33 λτ. κινητήρα βενζίνης με ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνολικά 218 ίππους. Η μπαταρία του υβριδικού Plug-in συστήματος έχει χωρητικότητα 15,6 kWh και προσφέρει αυτονομία με τη χρήση αποκλειστικά του ηλεκτρισμού, 60 – 68 χλμ. σε κύκλο WLTP. Για την φόρτισή της από απλή οικιακή πρίζα (τριφασικού ρεύματος) η Α 250 e χρειάζεται περίπου 7 ώρες, ενώ σε wallbox απόδοσης 7,6 kW χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να φορτίσει στο 80%.



Στο diesel, τώρα, συναντούμε τον βελτιωμένο 1,5 λτ. turbo κινητήρα που αποδίδει 95 (A 160 d) ή 116 (A 180 d) ίππους, ανάλογα την έκδοση, ενώ υπάρχει και η 2λιτρη επιλογή με 150 και 190 ίππους στις εκδόσεις A 200 d και A 220 d, αντίστοιχα. Σημειώστε πως, όλοι οι κινητήρες έχουν εναρμονιστεί με τον νέο κύκλο μετρήσεων WLTP και είναι και στην πράξη πιο οικονομικοί.



Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν και οι AMG εκδόσεις με «πολεμικό» DNA, εκρηκτικές επιδόσεις και σπορ οδική συμπεριφορά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάτω από το καπό της πρησμένης A-Class βρίσκεται ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας που στην AMG A 35 αποδίδει 306 ίππους, στην A 45 σκαρφαλώνει στα 387 άλογα και στην κορυφαία A 45 S αγγίζει τους 421 ίππους. 



Πέραν του χάτσμπακ, η A-Class προσφέρεται και σε Sedan αμάξωμα προσφέροντας περισσότερους χώρους και κατ΄ επέκταση μεγαλύτερα επίπεδα πρακτικότητας, έχοντας εν πολλοίς την ίδια γκάμα κινητήριων συνόλων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO