Eίναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Lewis Ηamilton είναι γνώστης των γρήγορων αυτοκινήτων και της ταχύτητας.

Η Mercedes- AMG Project One θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες.

Ηamilton: «Kαλύτερα supercars από Ferrari»

5.435 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2017)

Σε δηλώσεις που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν, προέβη ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και οδηγός της Mercedes-AMG στην Formula 1.

Eίναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Lewis Ηamilton είναι γνώστης των γρήγορων αυτοκινήτων και της ταχύτητας. Από μικρός στα καρτ, έφτασε σε μικρή ηλικία στην Formula 1 και τώρα είναι 3 φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής, μία φορά με την McLaren και άλλες δύο με την Mercedes ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος οδηγών.

Τα παραπάνω γεγονότα τα αναφέραμε για να δείξουμε ότι παρά την στενή του σχέση με την γερμανική μάρκα, ίσως να γνωρίζει κάτι περισσότερο όταν σε δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα δήλωσε: «Γιατί η Ferrari φτιάχνει supercars; Εμεις μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερα supercars από αυτούς».

Ευτυχώς για τον Hamilton, η Mercedes ΑΜG Project One που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη, δίνει κάποια βάση στα λεγόμενα του. Ο ίδιος λέγεται ότι πίεζε για καιρό την γερμανική φίρμα να κατασκευάσει ένα τέτοιο supercar που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις Porsche 918, McLaren P1 και την Ferrari LaFerrari.
 
Κάτω από το καπό του Project One βρίσκεται ο ίδιος 1,6 λίτρων V6 PU106A HYBRID  της W07 (ο κινητήρας του μονοθεσίου της Mercedes στην Formula 1), που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως θα συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν 300 PS. Όσο, για τις επιδόσεις, με τα υπάρχοντα δεδομένα και τα νούμερα που έχουν διαρρεύσει από τους τεχνικούς είναι όπως καταλαβαίνετε τέτοια που σου… γυρνάει το μάτι! Η τελική ταχύτητα είναι βέβαιο πως θα υπερβαίνει τα 300 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται μεταξύ 2,5 και 2,8 δλ., και το 0-200 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα! Φωτιά στην άσφαλτο…

Η Mercedes- AMG Project One θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες πολλές εκ των οποίων έχουν ήδη προπωληθεί ενώ το πρώτο θα παραδοθεί στον τυχερό κάτοχό του από το  2018.

peugeot
citroen