To Hyundai Getz συνδυάζει χώρους και οικονομία.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Hyundai Getz συνδυάζει χώρους και οικονομία.

Μεταχειρισμένο Hyundai Getz 1,4 2008

23.424 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2013)

Ξέγνοιαστος αστός: Ένα από τα best seller της Hyundai ξεχώρισε για τις δυνατότητες, την αξιοπιστία του και το χαμηλό κόστος χρήσης, αποτελώντας και σήμερα, ως μεταχειρισμένο, μία ενδιαφέρουσα επιλογή.

+ ¶νεση, επιδόσεις χώροι, συναρμογή, φρένα
- Αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, θόρυβος κινητήρα
Κινητήρας 
Ο 16βάλβιδος κινητήρας των 1,4 λτ. του κορεάτικου μοντέλου είναι ροπάτος, ελαστικός, αλλά και θορυβώδης, όμως προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, τόσο σε επιταχύνσεις από στάση, όσο και εν κινήσει. Το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων με το οποίο συνεργάζεται, διαθέτει κάπως χαλαρή αίσθηση στον επιλογέα, αλλά η λειτουργία του συνολικά κρίνεται καλή. Η κατανάλωση των 5,9 λτ./100 χλμ. είναι μεν ξεπερασμένη συγκριτικά με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι όμως υπερβολική αναλογικά με τις επιδόσεις. 
Οδική συμπεριφορά
Το Getz διακρίνεται για τον αστικό του χαρακτήρα, προσφέροντας την απαιτούμενη άνεση στους επιβάτες για ξεκούραστες μετακινήσεις στην πόλη, κάτι που οφείλεται στη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης. Ανεβάζοντας ρυθμό σε δρόμο με στροφές, το πίσω μέρος θα γλιστρήσει μόνο αν το επιδιώξει ο οδηγός. Η συμπεριφορά του υπό πίεση είναι προοδευτικά υποστροφική, ενώ ο έλεγχoς ανακτάται σχετικά εύκολα μέσω του ικανοποιητικού συστήματος διεύθυνσης. Για τις δύσκολες στιγμές, τα φρένα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. 
Εσωτερικό – Χώροι
Από πλευράς ποιότητας, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του Getz είναι σκληρά, όμως έχουν καλή συναρμογή και γενικά, το εσωτερικό είναι απαλλαγμένο από τριγμούς. Η γενική εικόνα του ταμπλό είναι σχετικά αδιάφορη, με εργονομία που δεν προβληματίζει. Στον τομέα των χώρων, η καμπίνα του μικρού κορεάτικου μοντέλου είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερις ενήλικους επιβάτες, χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις. Τέλος, ο όγκος του χώρου αποσκευών, με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα, ανέρχεται στα 254 λίτρα.  
Μεταπωλητική αξία
Σε μέτρια επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αντικατάστασή του από το νεότερο μέλος της οικογένειας Hyundai, το i20.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του Hyundai Getz λόγω της χαμηλής τιμής του σε σχέση με τον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει από τη βασική έκδοση.
Τιμή αγοράς 2008: 11.650 ευρώ
Τιμή αγοράς 2013: 5.300 ευρώ
Τιμή πώλησης 2013: 5.700 ευρώ

Σπιρτόζος χαρακτήρας με καλές επιδόσεις και προβλέψιμο κράτημα.

Σπιρτόζος χαρακτήρας με καλές επιδόσεις και προβλέψιμο κράτημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda