Οι αρχές στη Βαρκελώνη θα απαγορέψουν την κίνηση των αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 20 ετών σε όλες τις εργάσιμες μέρες.

Οι αρχές στη Βαρκελώνη θα απαγορέψουν την κίνηση των αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 20 ετών σε όλες τις εργάσιμες μέρες.

Βαρκελώνη VS εκπομπές ρύπων

3.307 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2017)

Για να καταπολεμήσει τις εκτός ορίων εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα η Βαρκελώνη πήρε με πρωτοβουλία της νέα μέτρα. Μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποια από αυτά και στην Ελλάδα;

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων μέσα στις πόλεις κατά 30% τα επόμενα 15 χρόνια, οι αρχές στη Βαρκελώνη θα απαγορέψουν την κίνηση των αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 20 ετών σε όλες τις εργάσιμες μέρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το μέτρο υπεγράφη από το συμβούλιο της πόλης, την Καταλανική Κυβέρνηση και άλλους φορείς σύμφωνα με πληροφορίες, και θα πάρει οστά στη πόλη της Βαρκελώνης και άλλους 39 γειτονικούς δήμους. Το μέτρο θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 και θα αφορά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί πριν τον Γενάρη του 1997 και βαν πριν τον Οκτώβριο του 1994, συνολικός αριθμός περίπου 128.000 αυτοκινήτων.

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης ανακοινώσε τις προηγούμενες μέρες ότι:  «Ο στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων κατά 10% τα επόμενα 5 χρόνια ώστε σταδιακά να φτάσουμε τα όρια που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και να επιταχύνουμε την υιοθέτηση περισσότερων τοπικών μέτρων για να φτάσουμε τα όρια που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν το 2020».
Η Janet Sanz, υπεύθυνη για θέματα περιβάλλοντος στη Βαρκελώνη δήλωσε: « Oι κάτοικοι της Βαρκελώνης μας έχουν πει πολύ ξεκάθαρα σε έρευνες ότι θέλουν να καταπολεμήσουν την ρύπανση του αέρα γιατί είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την υγεία».

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι όσοι κάτοικοι της Βαρκελώνης ή των 39 γειτονικών δήμων επιθυμούν να τηρήσουν τον νόμο αυτό, τότε θα επωφεληθούν από δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς.

Και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Παρίσι, η Αθήνα και το Μεξικό έχουν λάβει παρόμοια  μέτρα και θα απαγορεύσουν την είσοδο των diesel αυτοκινήτων από τις πόλεις από το 2025.

Η Βαρκελώνη μπαίνει και αυτή στη λίστα με τις μεγάλες πόλεις που παίρνουν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση των αερίων ρύπων των αυτοκινήτων.

Είναι τα μέτρα αυτά αρκετά;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
citroen