4 φωτογραφίες »

Το νέο μίνι της Toyota θα μοιάζει περισσότερο με το Yaris Cross στο εμπρός μέρος, ενώ αναμένεται να υιοθετήσει και έναν πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα.

Μόνο σε βενζίνη και με crossover στοιχεία το νέο Toyota Aygo

38.962 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2021)

Νέες αποκαλυπτικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως θέλουν το νέο Aygo να λέει όχι στον ηλεκτρισμό και να υιοθετεί crossover χαρακτηριστικά, όπως μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο σκληραγωγημένη εμφάνιση στα πρότυπα του Yaris Cross.


Η Toyota επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει ένα νέο μίνι αυτοκίνητο για την πόλη στην αγορά της Ευρώπης, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο θα διατηρήσει το όνομα Aygo, αφού η μάρκα λέγεται πως κάνει κάποιες νέες σκέψεις για το πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο που ετοιμάζει.

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω σε μια παραλλαγή της πλατφόρμας του νέου Yaris με στόχο να προσφέρει υψηλά επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως η παλέτα κινητήριων συνόλων δεν έχει υβριδικές επιλογές ή κάποια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αφού οι μόνοι κινητήρες που θα υπάρχουν στην γκάμα θα λειτουργούν με βενζίνη. Ο γνωστός 1,0 λίτρου τρικύλινδρος κινητήρας θα δίνει για μια ακόμη φορά το παρών.

Σε σχέση με το τωρινό, το επόμενο Aygo θα έχει πιο πληθωρικό εμπρός μέρος, με νέα φωτιστικά σώματα και γρίλια που θα θυμίζουν το ολοκαίνουριο Yaris Cross. Στο πίσω μέρος, τα κάθετα φωτιστικά σώματα θα παραμείνουν με νέα φυσικά γραφικά, ωστόσο ο προφυλακτήρας θα έχει πλέον νέα σχεδίαση.

Ωστόσο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο η επόμενη γενιά Aygo θα προσφερθεί με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος αλλά και περισσότερα προστατευτικά στο αμάξωμα με στόχο να υιοθετήσει έναν κάπως πιο «περιπετειώδη» χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να «κλέψει» πωλήσεις από την εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των compact crossover. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, το Ignis θα βρει μπροστά του έναν σημαντικό αντίπαλο, και θα αποχαιρετίσει το μονοπώλειο στα μίνι Crossover.

Εικόνα από τα νέα στοιχεία που έχει η καμπίνα δεν έχουμε, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε πως η Toyota θα αναβαθμίσει το νέο Aygo με νέο πίνακα οργάνων και πιο μοντέρνο σύστημα infotainment. Tα υλικά κατασκευής θα βελτιωθούν ενώ αναμένεται πως η φίρμα θα βρει τρόπο να βελτιωθούν οι αποθηκευτικοί χώροι και η άνεση που θα έχουν οι πίσω επιβάτες.

Ο επικεφαλής της Toyota Europe, κ. Johan van Zyl επιβεβαίωσε το 2019 ότι ένα νέο Aygo αναπτύσσεται στο Βέλγιο και ότι θα συναρμολογηθεί, στο ίδιο εργοστάσιο με την τρέχουσα γενιά, στην Τσεχία. Με τα Peugeot 108 και Citroen C1 να μην λαμβάνουν κάποιο διάδοχο, η ιαπωνική μάρκα θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου του Kolín.

Mercedes
OPEL