EVS37 Κορέα 2024: LG και Samsung φέρνουν επανάσταση στα ηλεκτρικά!

5.981 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
EVS37 Κορέα 2024: LG και Samsung φέρνουν επανάσταση στα ηλεκτρικά!
4 Φωτογραφίες »

- LG και Samsung ετοιμάζουν πραγματάκια για τα ηλεκτρικά - Τρεις οθόνες γίνονται μία καμπύλη πανοραμική οθόνη.
- Ηλεκτρικό μοτέρ 340 ίππων από την LG Magnae-Powertrain.
- Μπαταρίες στερεάς κατάστασης από τη Samsung το 2027.
- Ετοιμάζει μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 9 λεπτά και θα κρατούν 20 χρόνια.

LG και Samsung ετοιμάζουν πραγματάκια για τα ηλεκτρικά

Η 37η Έκθεση Ηλεκτρικών Οχημάτων, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, βρίσκεται σε εξέλιξη φέρνοντας μαζί της πολλές καινοτομίες τις οποίες μελλοντικά θα δούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η LG και η Samsung είναι δύο από τις 250 περίπου εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτή, παρουσιάζοντας τις δικές τους, μελλοντικές τεχνολογίες, κάποιες από τις οποίες συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Τρεις οθόνες γίνονται μία καμπύλη πανοραμική οθόνη

Η LG Electronics, συμμετέχει μέσω των θυγατρικών της, LG Energy Solution, LG Innotek και LG Display και παρουσιάζει μια σειρά προϊόντων, τα οποία κυμαίνονται από βασικά εξαρτήματα και συστήματα ηλεκτρικών μέχρι ασφαλείς και αποδοτικές μπαταρίες και φορτιστές. Μεγάλο ενδιαφέρον στο περίπτερο της LG παρουσιάζει το σύστημα infotainment εντός οχήματος (IVI) της εταιρείας. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία plastic-OLED (P-OLED), το σύστημα της LG ενώνει απρόσκοπτα τρεις οθόνες, δηλαδή τον πίνακα οργάνων, την κεντρική οθόνη πληροφοριών (CID) και μία οθόνη συνοδηγού (CDD) - για να δημιουργήσει μια φουτουριστική και καμπύλη πανοραμική οθόνη.

Νέα πλατφόρμα ψυχαγωγίας που πήρε το Genesis GV80

Από κει και πέρα, παρούσα είναι και μία νέα πλατφόρμα. Ονομάζεται Automotive Content Platform (ACP) και σύμφωνα με την εταιρεία είναι σχεδιασμένη για να αναβαθμίσει την εμπειρία μέσα στο όχημα. Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στους επιβάτες των μπροστινών και των πίσω καθισμάτων να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας βίντεο, παιχνίδια και μουσικό περιεχόμενο ενώ ταξιδεύουν προς τον προορισμό τους. Η νέα αυτή δυνατότητα έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του περασμένου έτους, και ενσωματώθηκε αρχικά στα νέα Genesis GV80 και GV80 Coupe.

Ηλεκτρικό μοτέρ 340 ίππων από την LG Magnae-Powertrain

Η LG Magnae-Powertrain, μια συνεργασία μεταξύ της LG και της Magna, παρουσιάζει έναν κινητήρα 800V που είναι ικανός να παράγει ισχύ 250kW ήτοι 340 άλογα, αλλά και ένα σύστημα κίνησης, το οποίο ονομάζεται 800VIPGM και ενσωματώνει κινητήρα, inverter και κιβώτιο ταχυτήτων. Κλείνοντας με την LG Innotek, να σημειώσουμε πως παρουσιάζει κάμερες οχημάτων, προϊόντα ανίχνευσης, μονάδες επικοινωνίας και προϊόντα φωτισμού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
citroen
test center