Πόσο καλό είναι το Citroen C3 Aircross;

12.887 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2024)
Πόσο καλό είναι το Citroen C3 Aircross; Τιμές, βενζίνη, diesel, εκδόσεις, χώροι, επιδόσεις, σύγκριση, άνεση, ανάρτηση
2 Φωτογραφίες »

Πόσο καλό είναι το Citroen C3 Aircross; Τιμές, βενζίνη, diesel, εκδόσεις, χώροι, επιδόσεις, σύγκριση, άνεση, ανάρτηση

- Είναι από τα φθηνότερα μικρά SUV της αγοράς, ξεκινάει από 18.800 ευρώ (βενζίνη με 110 άλογα)
- Με 20.950 ευρώ είναι το φθηνότερο diesel SUV που μπορείς να αγοράσεις
- Είναι το πιο άνετο στις λακκούβες SUV πόλης χάρη στα μαλακά καθίσματα και την ανάρτησή του
- Το πίσω κάθισμα πάει μπρος-πίσω και έτσι έχεις περισσότερο χώρο για να κάτσεις ή να βάλεις πράγματα στο πορτ-μπαγκάζ

Είναι από τα φθηνότερα μικρά SUV της αγοράς, ξεκινάει από 18.800 ευρώ (βενζίνη με 110 άλογα)

SUV με compact διαστάσεις για την πόλη, με υψηλή θέση οδήγησης για καλύτερη ορατότητα και με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, που διαθέτει μοντέρνα καμπίνα με χώρους και έξυπνες λύσεις πρακτικότητας, πλήρη εξοπλισμό, είναι κορυφαίο σε οδηγική άνεση και έχει αποδοτικούς κινητήρες σε βενζίνη και diesel. Αυτό είναι εν συντομία το Citroen C3 Aircross, τις μετρήσεις του οποίου θα αναλύσουμε στις παρακάτω γραμμές αλλά και στις επόμενες σελίδες.

Αρχικά, το C3 Aircross, χάρη στη στην προωθητική ενέργεια της Citroen που «τρέχει» αυτή την περίοδο και μειώνει την τιμή του στα 18.800 ευρώ (έκδοση You!) είναι ένα από τα πιο προσιτά SUV της ελληνικής αγοράς. Η έκδοση αυτή συνδυάζεται με τον 1.200άρη PureTech των 110 ίππων (διαβάστε εδώ την δοκιμή του), μηχανικό κιβώτιο και πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει cruise control, φιμέ κρύσταλλα, αναδιπλούμενους καθρέπτες, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, έξυπνους προβολείς ομίχλης με λειτουργία Cornering Light, air-condition κ.α.

Με 20.950 ευρώ είναι το φθηνότερο diesel SUV που μπορείς να αγοράσεις

Το C3 Aircross δεν είναι μόνο ένα από τα φθηνότερα βενζινοκίνητα μικρά SUV της αγοράς, αλλά με το diesel μοτέρ των 1,5 λτ. (δείτε εδώ την δοκιμή του) είναι επίσης η πιο προσιτή επιλογή στην κατηγορία του με αρχική τιμή στα 20.950 ευρώ. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι φυσικά η πραγματική κατανάλωση που γυροφέρνει τα 5,5 λτ./100 χλμ, ενώ στο ταξίδι το γαλλικό μοντέλο «καταπίνει» χιλιόμετρα έχοντας κατανάλωση λίγο πάνω από τα 4 λτ. και συνδυαστική αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ. με ένα γέμισμα (ρεζερβουάρ 45 λτ.).

Είναι το πιο άνετο στις λακκούβες SUV πόλης χάρη στα μαλακά καθίσματα και την ανάρτησή του

Ένα χαρακτηριστικό για το οποίο διακρίνεται το C3 Aircross είναι η άνεση που προσφέρει χάρη στη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησής του που απορροφά τους κραδασμούς που προκαλούνται από τις κακοτεχνίες του ελληνικού οδικού δικτύου και τα μαλακά Advanced Comfort μπροστινά καθίσματα που έχουν 15 χιλιοστά αφρού. Ακόμη και σε διαδρομές πάνω στο χώμα, το C3 Aircross δεν θα δυσκολευτεί χάρη στην απόσταση από το έδαφος των 17,8 εκ. και το στάνταρ από την έκδοση Plus σύστημα Grip Control.

Το πίσω κάθισμα πάει μπρος-πίσω και έτσι έχεις περισσότερο χώρο για να κάτσεις ή να βάλεις πράγματα στο πορτ-μπαγκάζ

Το C3 Aircross έχει την δυνατότητα να μεταφέρει ακόμη και 5 ενήλικους επιβάτες με κάποιες λογικές παραχωρήσεις (χώρο για γόνατα 10,1 εκ. και χώρος για κεφάλια 4,4 εκ. στους πίσω επιβάτες). Αν και δεν είναι από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του, τα συρόμενα πίσω καθίσματα που βρίσκουμε από το εξοπλιστικό επίπεδο Plus, δίνουν την δυνατότητα στους επιβάτες να αποκτήσουν περισσότερο χώρο για τα πόδια τους ή να αυξηθεί ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ (410-520 λτ.), ενισχύοντας έτσι σημαντικά τα επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας του μοντέλου. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Citroen C3 Aircross σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Citroen C3 Aircross
TI LINGLONG AGORAZO
fiat