Mustang GTD: To Ford που θέλει να ταπεινώσει τα ευρωπαϊκά sportscars
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mustang GTD: To Ford που θέλει να ταπεινώσει τα ευρωπαϊκά sportscars

5.064 Επισκέψεις στο άρθρο

Πριν λίγες εβδομάδες, ο CEO της Ford, Jim Farley δήλωσε πως θέλει να δει τις Porsche, Mercedes & Aston Martin να ιδρώσουν με τα όσα θα καταφέρει η Mustang GTD των 800 ίππων. Ας δούμε για ποιους λόγους η Ford πιστεύει πως αυτό το νέο αυτοκίνητο θα καταφέρει να γίνει ο εφιάλτης των ευρωπαϊκών sportscars!

Η πιο ισχυρή Mustang στην ιστορία

Ήταν 2021 σε μια αεροδυναμική σήραγγα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όπου μια χούφτα μηχανικών της Ford συγκεντρώθηκαν για να φέρουν εις πέρας μια αποστολή που φαινόταν αρχικά ένα άπιαστο όνειρο: μια Mustang που θα μπορεί να συναγωνιστεί τα γρηγορότερα ευρωπαϊκά σπορ αυτοκίνητα. Το τελικό δημιούργημα ήταν μια Mustang περιορισμένης έκδοσης αλλά εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, η Mustang GTD.

 «Αυτή είναι μια νέα προσέγγιση για εμάς. Δεν κατασκευάσαμε ένα αυτοκίνητο δρόμου για την πίστα, δημιουργήσαμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο». δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford. Κάθε εξάρτημα της Mustang GTD έχει σχεδιαστεί με έναν μόνο σκοπό, να πηγαίνει πιο γρήγορα στην πίστα και να έχει περισσότερη τεχνολογία από τα αγωνιστικά στα οποία βασίζεται. Η Mustang GTD έχει κατασκευαστεί για να είναι η πιο γρήγορη Mustang που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Ας δούμε πώς τα καταφέρνει:


O V8 5,2 λίτρων κινητήρας έχει κομπρέσορα και αποδίδει 800 άλογα.

O V8 5,2 λίτρων κινητήρας έχει κομπρέσορα και αποδίδει 800 άλογα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA