3 φωτογραφίες »

Οι τιμές θα ξεκινούν από 3.518.000 γιεν ή 30.000 ευρώ.

Νέο Toyota GT 86 Black Limited Edition

3.904 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2020)

Μια έκδοση που τιμά το AE 86 και ταυτόχρονα αποτελεί το κύκνειο άσμα του GT 86 παρουσίασε η Toyota.


Ήταν Ιανουάριος του 1986 όταν η Toyota αποκάλυψε την Black Limited έκδοση για το ΑΕ 86 σαν μια προσπάθεια να το τιμήσει πριν βγει από τις γραμμές παραγωγής. Η ειδική αυτή έκδοση βασιζόταν στο κορυφαίο εξοπλιστικό επίπεδο GT-Apex  και προσφερόταν μόνο για την 3θυρη έκδοση του μοντέλου σε συνδυασμό με μαύρο χρώμα για το αμάξωμα και χρυσό για τις ζάντες.

Στην Έκθεση του Τόκιο που έγινε πριν από λίγους μήνες, η Toyota αποφάσισε να τιμήσει την κληρονομιά του ΑΕ 86 Black Limited κατασκευάζοντας το 86 Black Limited Concept βασιζόμενη στο GT 86 sportscar. Ήταν μια κίνηση που δημιούργησε ενθουσιασμό στους φίλους της φίρμας στην Ιαπωνία, ωστόσο στον υπόλοιπο κόσμο, το concept πέρασε σχεδόν απαρατήρητο λόγω της προσοχής που τράβηξε πάνω του το GR Yaris.
Το concept ωστόσο μπαίνει τώρα σε παραγωγή στην μορφή μιας νέας έκδοσης για το GT 86 προσφέροντας στο μοντέλο το ίδιο μαύρο χρώμα, 17άρες μπρούτζινού χρώματος ζάντες, Brembο φρένα, αεροτομή στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ και SACHS αμορτισέρ για καλύτερη ποιότητα κύλισης και άνεση. Ακόμα, η Toyota προχώρησε σε μια σειρά από διαφοροποιήσεις στον τρόπο που ρέει ο αέρας κάτω από αυτοκίνητο, ενισχύοντας έτσι την αεροδυναμική του απόδοση.

Στην καμπίνα, νέα προσθήκη είναι το σύστημα navigation, με τα καθίσματα να είναι επενδυμένα από απλό δέρμα και Alcantara και το ταμπλό από τεχνητό δέρμα suede.

H παραγωγή της Βlack Εdition για το GT 86 θα περιοριστεί στα 86 αυτοκίνητα παρά το γεγονός ότι η ίδια έκδοση πριν από παραπάνω από τρεις δεκαετίες εξόπλισε 400. Οι τιμές θα ξεκινούν από 3.518.000 γιεν ή 30.000 ευρώ. Με δεδομένο πως η Βlack Limited Εdition αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του AE 86, μήπως πρέπει να περιμένουμε πως θα συμβεί το ίδιο με το GT 86; Οι φήμες πάντως για τον διάδοχό του οργιάζουν.
 

SPRING CHECK MERCEDES
fiat