Ιδού το νέο, αυτόνομο VW I.D. Buzz
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ιδού το νέο, αυτόνομο VW I.D. Buzz

Νέο VW I.D. Buzz

4.590 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2017)

Ένα νέο ηλεκτροκίνητο concept από την Volkswagen, το οποίο θυμίζει το θρυλικό Microbus και φέρει μια πληθώρα ενδιαφέροντων τεχνολογικών στοιχείων.

Στην έκθεση του Detroit, η Volkswagen παρουσίασε το νέο concept με την ονομασία I.D. Buzz, το οποίο θα αποτελεί τμήμα της μελλοντικής σειράς ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας. Το I.D. Buzz έχει σχεδιαστεί ως ένα μελλοντικό Microbus, με κίνηση και στους 4 τροχούς και πληθώρα νέων τεχνολογιών.

Ιδού το νέο, αυτόνομο VW I.D. Buzz

Ιδού το νέο, αυτόνομο VW I.D. Buzz

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το μοντέλο φέρει μια μεγάλη μπαταρία των 111 kWh, ενώ την κίνησή του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικοί κινητήρες –ένας για τον κάθε άξονα-, με συνολική απόδοση 374 ίππων. Η Volkswagen κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα και αυτονομία 432 χιλιομέτρων –σε οδηγικό κύκλο Αμερικής. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία του μοντέλου μπορεί να επαναφορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της μέσα σε 30 λεπτά, με φόρτιση στα 150 kW, σύμφωνα με την VW.

Το Buzz Concept προσφέρει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, με την VW να το χαρακτηρίζει ως το πρώτο πλήρως αυτόνομο πολυμορφικό όχημα στον κόσμο. Με την πίεση ενός πλήκτρου, το τιμόνι αποσύρεται μέσα στο ταμπλό και το Buzz οδηγεί μόνο του, με την υποστήριξη αισθητήρων laser, υπερήχων, ραντάρ και μιας σειράς από κάμερες. Η VW δηλώνει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να βγει στην παραγωγή το 2025.

Στο εσωτερικό, η VW έχει υπογραμμίσει τον αυτόνομο χαρακτήρα του μοντέλου, καθώς τα καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν και να περιστραφούν εντός της καμπίνας, τα πίσω καθίσματα είναι ανακλινόμενα, ενώ υπάρχει και κεντρικό τραπεζάκι.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN