Nissan: Η τεχνολογία e-Power έφτασε τις 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη

Nissan: Η τεχνολογία e-Power έφτασε τις 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη

2.079 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2024)

- Έχουν πουληθεί 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail με αυτή την τεχνολογία
- Πώς λειτουργεί το σύστημα e-Power
- Δείτε μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης πως λειτουργεί το e-Power

Έχουν πουληθεί 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail με αυτή την τεχνολογία

Από το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2022 το καινοτόμο κινητήριο σύνολο e-Power της Nissan προτιμήθηκε από 100.000 πελάτες. Πιο συγκεκριμένα, 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail, εξοπλισμένα με αυτό το σύνολο, έχουν πωληθεί στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Για την ιστορία, το σημερινό Qashqai βρίσκεται τώρα στην τρίτη του γενιά, παρουσιάστηκε το 2021 και σχεδιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντίστοιχα, το σημερινό X-Trail βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Kyushu της Ιαπωνίας.

Πώς λειτουργεί το σύστημα e-Power

Αυτό που κάνει το e-Power να ξεχωρίζει είναι ότι οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας στο σύστημα e-Power χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα.

Όταν απαιτείται μικρή ισχύς για την κίνηση του οχήματος, ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους τροχούς χρησιμοποιεί μόνο την ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία. Εάν απαιτείται μεγαλύτερη ισχύς, ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και να φορτίσει την μπαταρία. Αντιθέτως, όταν απαιτείται μέγιστη ισχύς, ο ηλεκτροκινητήρας λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια τόσο από τον κινητήρα όσο και από την μπαταρία.

Δείτε μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης πως λειτουργεί το e-Power

Η μοναδική τεχνολογία της Nissan αυτή θα γίνει τώρα διαθέσιμη και σε Αυστραλία, Νέα  Ζηλανδία και Μαρόκο. Για για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, η Nissan «σήκωσε το καπό» για να δείξει τις περίπλοκες λειτουργίες της τεχνολογίας e-Power Μέσω μιας τρισδιάστατης απεικόνισης του υβριδικού συστήματος κίνησης, το κοινό μπορεί να πάρει μια γεύση από το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία. Δείτε το video: 

EUROINS PASXA
KIA