Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda 2 Hybrid στην Ελλάδα

3.394 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2024)
Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda 2 Hybrid στην Ελλάδα
3 Φωτογραφίες »

- Μέσα στον Απρίλη τα πρώτα αυτοκίνητα στις Εκθέσεις
- Σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού με οθόνες στην καμπίνα
- Υβριδικό με 116 άλογα: Δεν πληρώνει τέλη, μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο

Το ανανεωμένο Mazda 2 Hybrid πατάει Ελλάδα

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το ανανεωμένο Mazda 2 Hybrid, με τις τιμές του ιαπωνικού μικρού να ανακοινώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία. Σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις και τιμή από 20.923 ευρώ προσφέρεται στο φρεσκαρισμένο μικρό, το οποίο έχει δεσμούς αίματος με το Toyota Yaris Hybrid.

Μέσα στον Απρίλη τα πρώτα αυτοκίνητα στις Εκθέσεις

Μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Mazda 2 Hybrid, τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά και την πρώτη οδηγική επαφή που είχαμε μαζί του στη Βαρκελώνη, έφτασε η στιγμή το ιαπωνικό μικρό να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα, μάλιστα, δεν θα αργήσουν να φτάνουν στη χώρα μας, καθώς στα μέσα του Απριλίου θα βρίσκονται στις Εκθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές και τις εκδόσεις στις οποίες θα προσφέρει το Mazda 2 Hybrid στη χώρα μας.

Σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού με οθόνες στην καμπίνα

Η υβριδική εκδοχή του ιαπωνικού μικρού, διατίθεται με μια πιο απλουστευμένη -σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν- γκάμα εξοπλιστικών εκδόσεων που απαρτίζεται από πέντε επιλογές: Prime Line, Centre Line, Exclusive Line, Homura και Homura Plus. Η βασική Prime διαθέτει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 9 ιντσών. Για ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, πρέπει να επιλέξετε τη σειρά Exclusive, με τις Homura και Homura Plus να έχουν ζάντες 17 ιντσών και φώτα full LED. Από κει και πέρα, στο εσωτερικό το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί και με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, head-up display και οθόνη αφής για το infotainment 10,5 ιντσών. Αυτά διατίθενται στάνταρ στην κορυφαία επένδυση Homura Plus μαζί με πανοραμική ηλιοροφή και διζωνικό κλιματισμό.

Υβριδικό με 116 άλογα: Δεν πληρώνει τέλη, μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο

Το Mazda 2 Hybrid εξοπλίζεται με την υβριδική τεχνολογία της ιαπωνικής μάρκας, δάνειο από το Toyota Yaris Hybrid. Ένας τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για 116 ίππους και 169 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT, ενώ μια μπαταρία ιόντων λιθίου επιτρέπει στο μοντέλο να οδηγεί συχνά σε ηλεκτρική λειτουργία σε αστικά περιβάλλοντα. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εταιρεία η κατανάλωση καυσίμου στον μικτό κύκλο WLTP εξακολουθεί να υπολογίζεται στα 3,8-4,0 λτ./100 χλμ.. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 175 χλμ./ώρα, ενώ όσον αφορά στους ρύπους εκπέμπει 87-97 γρ./χλμ., ανάλογα με το μέγεθος των τροχών, κάτι που μεταφράζεται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο.

Οι τιμές και οι εκδόσεις του Mazda 2 Hybrid

Το κόστος απόκτησης του Mazda 2 Hybrid στην Ελλάδα ξεκινά από τις 20.923 ευρώ για τη βασική έκδοση Prime Line, ενώ η κορυφαία Homura Plus κοστίζει από 28.987 ευρώ.
 
Εκδόσεις Mazda 2 Hybrid Τιμές σε ευρώ
Prime Line 20.923
Centre Line 22.653
Exclusive Line 24.458
Homura 26.636
Homura Plus 28.987
 

Hyundai
SEAT