Opel Astra Old Vs New: Ριζικά αλλαγμένο και βελτιωμένο στην 6η γενιά
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Astra Old Vs New: Ριζικά αλλαγμένο και βελτιωμένο στην 6η γενιά

4.513 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2022)

Το νέο Opel Astra 6ης γενιάς έρχεται κατά πολύ διαφορετικό αλλά και προηγμένο σε σχέση με το παλιό μοντέλο!

Από την 5η στην 6η γενιά μια αναβάθμιση δρόμος

Το όνομα του είναι γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δεν ασχολούνται με το χώρο του αυτοκίνητου και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο παράσημό του. Ο λόγος για το Opel Astra που βρίσκεται πλέον στη 6η του γενιά, κουβαλώντας στις «πλάτες» του όλη την κληρονομία από τις προηγούμενες πέντε, που φυσικά συντέλεσαν στην δημιουργία και την αύξηση της δημοφιλίας του.
 
Κάθε γενιά το Astra γίνεται και καλύτερο, ωστόσο πόσο άλλαξε μεταξύ της προτελευταίας 5ης γενιάς και της ολοκαίνουργιας, υπάρχουσας 6ης γενιάς. Ας το δούμε!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Αυτό που λέμε… καμία σχέση!

Οι διαφορές μεταξύ του Astra 5ης και 6ης γενιάς γίνονται με το «καλημέρα» αισθητές αρκεί μονάχα κάποιος να κοιτάξει τα δύο μοντέλα. Δυναμικό περισσότερο από ποτέ, με μινιμαλιστικές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία και με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor, το ολοκαίνουργιο Astra αποδεικνύει πως είναι σαφώς πιο ελκυστικό από αυτό της 5ης γενιάς με τον πιο συγκρατημένο ωοειδή μοτίβο. Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτότερα και πιο στιλάτα, ενώ στην καλύτερη αισθητική συμβάλει και η διχρωμία του αμαξώματος.
 
Εκτός από την εμφάνιση, το νέο Astra άλλαξε με σε μέγεθος, αναφορικά πάντα με τον προκάτοχό του. Το νέο Astra έχει μήκος 4.374 χιλιοστά, δηλαδή 4 χιλιοστά μεγαλύτερο από το αυτοκίνητο της προηγούμενης γενιάς. Είναι επίσης 51 χιλιοστά πιο πλατύ (1.860 χλστ.) από το παλιό και έχει ύψος 1.470 χιλιοστά, ήτοι 15 χιλιοστά πιο χαμηλό από τον προκάτοχό του. Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο κατά 13 χιλιοστά «γράφοντας» συνολικό μήκος 2.675 χιλιοστά. Οι αυξήσεις μπορεί να είναι μικρές, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο αποδεικνύονται ικανές για να αναβαθμίσουν και το εσωτερικό το οποίο θα δούμε ευθύς αμέσως.

Εσωτερικό - Χώροι: Ανέβηκε επίπεδο

Οι αυξημένες διαστάσεις που προαναφέρθηκαν στο Opel Astra 6ης γενιάς, έδωσαν και ένα μπουστ έναντι του μοντέλου της 5ης γενιάς στο χώρο αποσκευών, ο οποίος πλέον «βολεύει» 422 λίτρα (370 το παλιό), ενώ αν πέσουν τα καθίσματα ο όγκος μεγαλώνει στα 1.339 λίτρα.

Το νέο Astra έχει λάβει νέας σχεδίασης πολυλειτουργικό τιμόνι τριών ακτινών, ενώ τα αναλογικά όργανα του προηγούμενου μοντέλου ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον ένα ενιαίο πάνελ με δύο οθόνες 10 ιντσών στο ταμπλό δείχνει την ψηφιακή κατεύθυνση που έχει πάρει το μοντέλο.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι η άνεση που προσφέρουν τα καθίσματα, τα οποία αποτελούν προϊόν εσωτερικής εξέλιξης και φέρουν πιστοποίηση AGR  (Aktion Gesunder Rücken e.V.). Την ίδια στιγμή, ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το head-updisplay αλλά και το Intelli-Drive 1.0, που ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένης της κάμερας 360⁰ Intelli-Vision.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ