Το αφεντικό της Bugatti, Wolfgang Durheimer, ανακοίνωσε πως η εταιρεία του θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας που η ίδια έχει, με την αντικαταστάτρια της Veyron, την Chiron.

Το αφεντικό της Bugatti, Wolfgang Durheimer, ανακοίνωσε πως η εταιρεία του θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας που η ίδια έχει, με την αντικαταστάτρια της Veyron, την Chiron.

Πάει για ρεκόρ η Chiron

2.533 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2016)

Με τον …εαυτό της τα έχει βάλει η Bugatti, καθώς θέλει να πάρει με την Chiron, το ρεκόρ ταχύτητας που η ίδια έχει από το 2010, χάρη στη Veyron Super Sport. Θα καταφέρει η Chiron των 1.500 ίππων να ξεπεράσει τα 431 χλμ./ώρα;

Τον Ιούλιο του 2010, ο πρώην πιλότος της F1, Pierre-Henri Raphanel, έκανε νέο Guinness World Record για την υψηλότερη ταχύτητα με όχημα με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο. Οδηγούσε μία Veyron Super Sport και τα μηχανήματα έγραψαν 431 χλμ./ώρα, με τη δοκιμασία να λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Volkswagen Group.Τώρα, το αφεντικό της Bugatti, Wolfgang Durheimer, ανακοίνωσε πως η εταιρεία του θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ, με την αντικαταστάτρια της Veyron, την Chiron. Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της Bugatti είπε πως η Chiron είναι πιο γρήγορη από την Veyron, αλλά όπως ομολόγησε δεν ξέρουν ακριβώς πόσο. 
Οι υπολογισμοί μέσω computer από προσομοιώσεις, είπε, δείχνουν πως πρόκειται να είναι πιο γρήγορη από την Veyron Super Sport, αλλά όπως παραδέχθηκε: «Είναι πάντα διαφορετικό το να κάθεσαι σε ένα αμάξι και να το κάνεις πραγματικά».Υπενθυμίζουμε πως η επίσημη τελική ταχύτητα της Chiron είναι τα 420 χλμ./ώρα, μόλις 5 χλμ./ώρα υψηλότερη από αυτή της έκδοσης Veyron Super Sport World Record Edition (WRE). Οι πληροφορίες θέλουν την Chiron να μπορεί να πιάσει ταχύτητα 463 χλμ./ώρα, κάτι που η Bugatti ακόμα δεν επιβεβαιώνει.Aλλες πηγές, πάλι, αναφέρουν πως η Bugatti θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ της το 2018, στην ίδια πίστα Ehra-Lessien των 21 χλμ. Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα, πάντως, είναι πως η Chiron έπιασε τα 380 χλμ./ώρα πριν από λίγες ημέρες στο Circuit de la Sarthe, στο περιθώριο του 84ου αγώνα του Le Mans.Δείτε παρακάτω δύο απολαυστικά video με την Bugatti Chiron σε δράση. Το ένα είναι από το Le Mans και το άλλο (on-board) προέρχεται από το Goodwood FOS.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
citroen