Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008, με νέα εμφάνιση και έντονο crossover χαρακτήρα.

Peugeot 3008

50.166 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/7/2016

Η Peugeot μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των SUV με το νέο 3008, το οποίο διαθέτει νέο ανατρεπτικό design, νέας γενιάς i-Cockpit, υψηλής τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας-άνεσης και κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

 
What is new
- SUV/Crossover αμάξωμα
- Με κινητήρες 1,2 PureTech, 1,6 και 2,0 BlueHDI 
- Τέλος του 2016 στην Ελλάδα 

Το νέο Peugeot 3008 μόνο ονομαστικά μοιάζει με τον προκάτοχό του, αφού πλέον μιλάμε για ένα καθαρόαιμο SUV/ Crossover, συγκριτικά με το μέχρι πρότινος υπερυψωμένο MPV αμάξωμά του. Η Peugeot με αυτή την κίνηση σκοπεύει στην αύξηση του μερίδιού της στην ευρωπαϊκή αγορά των crossover, που αυτή τη στιγμή είναι η πιο ανερχόμενη. Η δεύτερη γενιά του 3008 λοιπόν, διαθέτει μια πιο επιθετική εξωτερική εμφάνιση από το προηγούμενο μοντέλο. Λανσάρει νέες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης και διαθέτει την τελευταία τεχνολογία σε θέματα καμπίνας, όπως το i-Cockpit που έχει εξελιχτεί από την Peugeot. Το SUV της Peugeot θα πραγματοποιήσει το εμπορικό του ντεμπούτο στην ελληνική αγορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι τον Οκτώβριο. 

Εμφάνιση
Το νέο 3008 βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 modular του ομίλου PSA, η οποία λέγεται ότι συνέβαλε στην εξοικονόμηση βάρους έως και κατά 100 κιλά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Έτσι πλέον ζυγίζει 1.325 κιλά η έκδοση βενζίνης και 1.375 κιλά η έκδοση πετρελαίου. Σε ό,τι αφορά στην σχεδίασή του, το γαλλικό μοντέλο αποκτά ένα πιο υπερυψωμένο αμάξωμα, έχοντας 50 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από ό,τι πριν, αν και το συνολικό του ύψος παραμένει αμετάβλητο, ενώ από πλευράς διαστάσεων, το νέο Peugeot 3008 μεγαλώνει, φθάνοντας σε μήκος τα 4.450 χλστ., με μεταξόνιο 2.690 χλστ.

Αισθητικά ξεχωρίζουν οι λιγότερες σε εμβαδόν γυάλινες επιφάνειες, οι ράγες οροφής, αλλά και τα πολύ μοντέρνα εμπρόσθια φωτιστικά, που παραπέμπουν σε αυτά του Peugeot 2008. 

Tags: PEUGEOT 3008
 
  • anti-vw

    Πανέμορφο,και φυσικά αξιόπιστο,με την κλασσική γαλλική άνεση και πρωτοτυπία,ασχέτως αν τα fashion victims και όσοι παραμυθιάζονται θα επιλέξουν το απρόσωπο-αχρωμο και αναξιόπιστο vw tiguan.

      15
  • Vas

    Συγχαρητήρια στους Γάλλους που τόλμησαν κ τα κατάφεραν να δώσουν ενα τόσο καλό προϊόν από όλες τις απόψεις στην αγορά. Εν αναμονή των πρώτων αυτοκινήτων στην αγορά και μεγάλο στοιχειμα η τιμή του! Επίσης μεγάλο το ερωτηματικο για αγορα μεταξύ 1.6 diesel και 1.2 βενζίνης καθώς εκτιμώ ότι η τιμή θα έχει μια διαφορά της τάξης των 2500+euro (με το diesel αακριβότερο).

      14
  • GreekBoy

    Ότι πιο όμορφο και ουσιώδες έχω δει σε SUV. Ελπίζω να είναι και αξιόπιστο. Αν και Ιαπωνόφιλος, αν αγόραζα αυτοκίνητο θα το "ρίσκαρα" ευχαρίστως για το νέο 3008. Ευχαριστώ

      11
  • citroart

    ΑΥΤΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙΣ ΞΑΝΑ....

      10
  • markos

    Εχω την τυχη να το δω απο κοντα λογω δουλειας.Ειναι πανεμορφο και δεν μπορει να πλησιασει καν καποιος στον εσωτερικο σχεδιασμο του.Ομως γιατι παντα υπαρχει ενα ομως οι τιμες θα ειναι απο οτι λενε οι εμποροι αρκετα πικαντικες..

      4
  • Μάνος

    Πανέμορφο μέσα/έξω το 3008 χτυπάει στα ίσια τον ανταγωνισμό, και έχει τέλειο εσωτερικό! Ευχαρίστως θα το έπαιρνα, πολύ ολοκληρωμένο!

      3
  • dimitris

    Οι Γάλλοι τελικά κάνουν την επανάσταση......αυτη η αξιοποιστία τους να μην είχε προβλημα θα ηταν νούμερο 1 παγκοσμίως.

      3
  • Aggelos

    Βλέπεις αυτό το αμάξι όνειρο πραγματικά και μετά βλέπεις το tinguan,x1 bmw,audi Q2,και γελάς...Ηpeugeot απλά ξέφυγε πρώτα στην αξιοπιστία με τους καινούριους κινητήρες και τώρα με την ποιότητα και το σχέδιο.

      2