Πρώτη ανεπίσημη «γεύση» της επερχόμενης Lancia Gamma

5.596 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2024)
Πρώτη ανεπίσημη «γεύση» της επερχόμενης Lancia Gamma
2 Φωτογραφίες »

- Διαθέσιμη το 2026.
- Σχεδιαστικά εμπνευσμένη από το Pu+Ra HPE concept.
- Ηλεκτρική με έως 700 χλμ. αυτονομία και έως 400 άλογα.
- Ακολουθεί η Delta.

Διαθέσιμη το 2026 η νέα Lancia Gamma

Η Ypsilon αποτελεί το μοντέλο που σήμανε την αναγέννηση της Lancia, ωστόσο η ιταλική μάρκα έχει και συνέχεια, καθώς ετοιμάζεται να φέρει και πάλι πίσω την Gamma. Το επερχόμενο μοντέλο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της και είναι προγραμματισμένο να ντεμπουτάρει το 2026. Μάλιστα, η είδηση αυτή έχει επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όμως σήμερα έρχεται μια ψηφιακή πρόταση από ανεξάρτητο σχεδιαστή για να μας προσφέρει μία πρώτη ιδέα της εξωτερικής της εμφάνισης.

Σχεδιαστικά εμπνευσμένη από το Pu+Ra HPE concept

Όπως βλέπουμε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, η Lancia Gamma θα έχει πεντάθυρο «sportback» αμάξωμα με κουπέ οροφή. Το μοντέλο θα αντικατοπτρίζει τα κύρια στιλιστικά στοιχεία του Pu+Ra HPE concept, συμπεριλαμβανομένης της φωτιζόμενης μάσκας, των στρογγυλών πίσω φώτων, της πανοραμικής ηλιοροφής και του ρετρό φουτουριστικού εσωτερικού εμπνευσμένου από ιταλικά έπιπλα με οικολογικά υλικά, στοιχεία που συναντούμε και στη νέα Ypsilon. Από εκεί και πέρα η Lancia Gamma αναμένεται να έχει μήκος περίπου 4,7 μ. όσο δηλαδή μια Alfa Romeo Giulia, αλλά με έναν coupe crossover χαρακτήρα.

Ηλεκτρική με έως 700 χλμ. αυτονομία και περίπου 400 άλογα

H νέα Gamma θα παίρνει ισχύ ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς η Lancia έχει δεσμευτεί να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά από το 2026. Η Gamma αναμένεται να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Medium, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προσφέρει έως και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας και να παράγει περίπου 400 ίππους ισχύος. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το μοντέλο πιθανότατα θα παράγεται στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία, ενώ δεν αποκλείεται αργότερα να ακολουθήσει και μία πιο «καυτή» έκδοση HF.

Ακολουθεί η Delta

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η αναγέννηση της Lancia ξεκίνησε με την ολοκαίνουργια Ypsilon, η Lancia Gamma θα ακολουθήσει το 2026, ωστόσο αυτή που θα κλείσει την τριάδα είναι η νέα Delta που έρχεται το 2028.

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL