Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από παλαιότερο ατύχημα το οποίο ευτυχώς δεν είχε κοστίσει τη ζωή σε άνθρωπο.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από παλαιότερο ατύχημα το οποίο ευτυχώς δεν είχε κοστίσει τη ζωή σε άνθρωπο.

Πρώτος θάνατος με αυτόνομη οδήγηση

6.706 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2016)

Το πρώτο δυστύχημα με το εμπλεκόμενο όχημα να βρίσκεται σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τελικά μήπως ο άνθρωπος πρέπει πάντα να έχει τον πρώτο λόγο στην οδήγηση;

Το τραγικό συμβάν έγινε στη Φλόριντα των Η.Π.Α. και το εμπλεκόμενο όχημα ήταν ένα Tesla Model S, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες οδηγούσε ο αδικοχαμένος Joshua Brown. Κάποιοι ίσως να τον γνωρίζετε από το video το οποίο είχε αναρτήσει εξηγώντας τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης του Tesla Model S που είχε στην κατοχή του. 
Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από την Tesla και μάλιστα έγιναν δηλώσεις γύρω από τη δυσκολία αναγνώρισης συγκεκριμένων εμποδίων από τους αισθητήρες των μοντέλων της. 
Μια τέτοια δυσκολία των αισθητήρων της Tesla έμελλε να αποβεί μοιραία για τον άτυχο άνδρα, του οποίου το αυτοκίνητο καρφώθηκε σε καρότσα φορτηγού και πιο συγκεκριμένα ακριβώς στο ύψος του παμπρίζ, εν όσο βρισκόταν σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος Joshua Brown είχε αναρτήσει video, ένα περίπου μήνα πριν το συμβάν, με ένα παραλίγο τρακάρισμα το οποίο «έσωσε» τελευταία στιγμή το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του Tesla.
Τελικά μήπως η οδήγηση είναι καθαρά θέμα του ανθρώπου και πρέπει να αφεθεί ο έλεγχος αποκλειστικά και μόνο σε εκείνον;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto