Το εν λόγω υπερ-αυτοκίνητο.

Σε πόλεμο Bonhams και Koenigsegg!

2.404 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2019)

Η Koenigsegg εξέφρασε έντονα παράπονα στον οίκο δημοπρασιών για την εκτιμώμενη τιμή που έθεσε σε ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της μάρκας.


Έτοιμος να δημοπρατήσει μια σειρά από υπεραυτοκίνητα συνολικής αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ο διάσημος οίκος Βοnham. Όλα τα αυτοκίνητα ήταν στην συλλογή του γιού ενός δικτάτορα από την Αφρική μέχρι που αυτά κατασχέθηκαν από τις ελβετικές αρχές όταν αυτός κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος.

Η συλλογή περιλαμβάνει μοντέλα όπως μια McLaren P1, μια Lamborghini Veneto, μια Bugatti Veyron και μια Koenigsegg One:1 με τον οίκο δημοπρασιών να αναφέρει πως τα περισσότερα αυτοκίνητα θα πωληθούν για παραπάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μια κόντρα ανάμεσα στον οίκο Bonhams και την σουηδική εταιρεία κατασκευής υπερ-αυτοκινήτων Koenigsegg. Ο λόγος είναι ότι στους Σουηδούς δεν άρεσε το ότι ο οίκος υποστηρίζει πως η αξία του One:1 που θα δημοπρατηθεί είναι στα 1,8 με 2,4 εκατ. δολάρια και μάλιστα η φίρμα ανέβασε στο επίσημο site της άρθρο με τίτλο: «Oίκος Βοnhams-Πρέπει να εμπιστεύεσαι τις εκτιμήσεις τους;».

Στο κείμενο η εταιρεία αναφέρει: «O oίκος ετοιμάζεται να δημοπρατήσει μια πολύ σπάνια Koenigsegg One:1 αλλά με εκτιμώμενη τιμή πολύ πιο κάτω από την αξία του. Για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, η Βοnhams δεν έχει διάθεση να κάνει κάποια διόρθωση στην τιμή που έχει δώσει αφού στα στοιχεία που της έχουν παρατεθεί δεν έχει απαντήσει. Την ίδια στιγμή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με επιχειρήματα γιατί έθεσαν μια τέτοια εκτιμώμενη τιμή για το αυτοκίνητο. Δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.»

Η ίδια η Koenigsegg δεν έχει στο επίσημο site της κάποια τιμή για το One:1 αλλά η τιμή της στην αγορά σε άριστη κατάσταση υπολογίζεται ότι είναι κάπου ανάμεσα σε 2,85 και 5 εκατομμύρια δολάρια…

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO