3 φωτογραφίες »

Οι δύο μεγάλες βρετανικές εταιρείες θα λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στα δικαστήρια.

Στα δικαστήρια Lotus και Williams

1.599 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2020)

Αγωγή κατά της Lotus έχει καταθέσει η Williams, λόγω της απόφασης της πρώτης να τερματίσει την μεταξύ τους συνεργασίας αναφορικά με την εξέλιξη του βρετανικού υπεραυτοκίνητου, της Lotus Evija.


Σε ανοιχτή κόντρα έχουν έρθει η Lotus και η Williams και όπως όλα δείχνουν οι δύο μεγάλες βρετανικές εταιρείες θα λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στα δικαστήρια, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα Μέσα ενημέρωσης.
 
Παίρνοντας τα πράγματα από την, η Williams μέσω της εταιρείας Williams Advanced Engineering είχε ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της Lotus Evija, καθώς ήταν υπεύθυνη για να παρέχει σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την ανάπτυξη και εξέλιξη του κυκλώματος υψηλής τάσης και της μπαταρίας που θα εξόπλιζαν το ηλεκτρικό hypercar. Ωστόσο η Lotus προχώρησε στον τερματισμό της σύμβασης λόγω προβλημάτων παράδοσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες επ` αυτού.
 
Ανεξάρτητα λοιπόν το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, η Williams Advanced Engineering λαμβάνει νομικά μέτρα κατά της απόφασης της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας καταθέσει αγωγή. Σε αυτή μεταξύ άλλων επικαλείται τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Lotus αλλά και εκκρεμή τιμολόγια από τον Απρίλιο του 2020 που δεν έχουν πληρωθεί.
 
Από κει και πέρα οι αναφορές των ξένων μέσων υπογραμμίζουν πως ο τερματισμός της σύμβασης της Lotus πιθανότατα θέτει σε κίνδυνο ορισμένες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία του hypercar. Η Lotus Evija αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή το 2021 και υπολογίζεται πως η συνολικής της ισχύ θα είναι περισσότερη από 2.000 ίπποι.

Mercedes
KIA