Audi Q3 και Mercedes GLK: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα τα 2 γερμανικά SUV;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi Q3 και Mercedes GLK: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα τα 2 γερμανικά SUV;

6.590 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

Τόσο το Audi Q3 όσο και η Mercedes GLK είναι δύο γερμανικά SUV που διακατέχονται από κομψότητα και κύρος, ενώ είναι διαθέσιμα ως μεταχειρισμένα με παραπλήσιες τιμές. Ας δούμε τα σημεία τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε πριν προχωρήσουμε σε αγορά.


Στον τομέα των βλαβών, οι κύριες αναφορές για το Audi Q3 εστιάζονται στα βενζινοκίνητα TFSI μοτέρ, που ενδέχεται να παρουσιάσουν αυξημένη κατανάλωση λαδιών ή να εμφανίσουν πρόβλημα στην καδένα χρονισμού. Από την άλλη πλευρά οι diesel κινητήρες είναι αξιόπιστοι, χωρίς γνωστές ζημιές.
Τα μηχανικά σύνολα της Mercedes GLK είναι απροβλημάτιστα. Οι μόνες πιθανότητες βλάβης έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της ψύκτρας της βαλβίδας EGR καθώς και με διαρροή από το ψυγείο λαδιού.
Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο πως σε αμφότερα τα μοντέλα που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένα δεν παρατηρήθηκαν ανησυχητικές βλάβες.
 


Το Audi Q3 της δοκιμής μας είχε διανύσει 150.000 χιλιόμετρα και η Mercedes GLK 200.000 χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά η εικόνα στο εσωτερικό των οχημάτων ήταν πολύ καλή, χωρίς γρατζουνιές και σημάδια στις επενδύσεις. Μόνο το πλαϊνό τμήμα του καθίσματος της GLK εμφανίζει φθορές, κάτι που όμως θεωρείται φυσιολογικό για τα νούμερα που αναγράφονται στο οδόμετρο.

Στον τομέα της αντιδιαβρωτικής προστασίας, τα δύο SUV, που κυκλοφορούσαν όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμανία, διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Στη Mercedes GLK έχει εμφανιστεί λίγη σκουριά στο πίσω μέρος, ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε πως γύρω από το συγκεκριμένο σημείο ο προηγούμενος κάτοχος τοποθέτησε aftermarket κοτσαδόρο και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην έγινε σωστή προστασία κατά την εφαρμογή. Επιπλέον, το εν λόγω όχημα είχε σημάδια αμελούς συντήρησης από τον ιδιοκτήτη του.

Περνώντας στον παράγοντα «τιμή», ο μέσος όρος των μεταχειρισμένων Audi Q3 ανεξαρτήτως κινητήρα είναι 22.000 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος των Mercedes GLK είναι 19.000 ευρώ, δηλαδή κατά 3.000 ευρώ χαμηλότερος.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi Q3 VS Mercedes GLK
Σελίδα 2Audi Q3: Οι τιμές των μεταχειρισμένων κυμαίνονται από 13.000 έως 30.000 ευρώ
Σελίδα 3Mercedes GLK: Μεταχειρισμένες κοστίζουν από 12.000 έως 30.000 ευρώ
Σελίδα 4Audi Q3 και Mercedes GLK: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα τα 2 γερμανικά SUV;
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL