Mazda MX-5 και Mercedes SLK: Πώς είναι σαν μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Mazda MX-5 και Mercedes SLK: Πώς είναι σαν μεταχειρισμένα;

12.808 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2024)

Ξεκινώντας από τις βλάβες, τόσο το Mazda MX-5 όσο και η Mercedes SLK διακατέχονται από αξιοπιστία. Παρόλα αυτά οι αναφορές ζημιών είναι περισσότερες στην περίπτωση του Mazda MX-5 και έχουν να κάνουν με αυξημένη κατανάλωση λαδιού από τον κινητήρα και με διαρροή λιπαντικού από το διαφορικό.

Τα ηλεκτρολογικά εξαρτήματα αμφότερων των μοντέλων είναι απροβλημάτιστα, ενώ οι φθορές στα μηχανικά μέρη είναι επίσης περιορισμένες.

Πιο αναλυτικά, στο Mazda MX-5 ενδέχεται να χρειάζεται αντικατάσταση το δοχείο διαστολής του ψυγείου, το οποίο μπορεί να ραγίσει λόγω παλαιότητας, ενώ ίσως εμφανιστεί σκουριά στον μεταλλικό σωλήνα ψύξης του υγρού του υδραυλικού τιμονιού. Το τελευταίο συναντάται κυρίως στα πρώτα MX-5 NC.
Στον αντίποδα, στη Mercedes SLK μπορεί να χρειαστούν αλλαγή τα σωληνάκια των φρένων, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο προέρχεται από νησί ή από περιοχή με δριμείς χειμώνες και χιόνια.

Η μαλακή οροφή του Mazda MX-5 έχει μεγάλη απήχηση στους fans των roadster οχημάτων, παρόλα αυτά δημιουργούνται κάποιες αναπόφευκτες φθορές και πτυχές από τη χρήση της. Αν δείτε μικρές γρατζουνιές ή ακόμα και τρύπες, τότε αυτές επισκευάζονται. Στην περίπτωση που τα σκισίματα είναι εκτεταμένα όμως, θα χρειαστεί αντικατάσταση της «κουκούλας».
Το ιαπωνικό μοντέλο εμφάνιζε σημάδια «κόπωσης» στο πλαϊνό σημείο του καθίσματος του οδηγού και στον επιλογέα ταχυτήτων, ενώ είχε επιπλέον ορισμένες γρατζουνιές στην πλαστική εσωτερική επένδυση της εμπρόσθιας κολόνας. Οι συγκεκριμένες φθορές δεν υπήρχαν στο εσωτερικό της Mercedes SLK, η οποία είχε 40.000 χιλιόμετρα παραπάνω στο οδόμετρό της.



Όσον αφορά στις επιδόσεις, η SLK 200 είναι πιο γρήγορη, με το μεταχειρισμένο μοντέλο να χρειάζεται 8,3 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, τη στιγμή που το Mazda MX-5, το οποίο διαθέτει 37 άλογα λιγότερα, χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα.
Στον τομέα της πραγματικής κατανάλωσης ωστόσο το Mazda «καίει» 1 λτ/100 χλμ λιγότερο σε μικτό κύκλο.
Ολοκληρώνοντας με τον παράγοντα «τιμή», η Mercedes SLK 200 είναι πιο ακριβή ως μεταχειρισμένη. Ο μέσος όρος τιμών είναι υψηλότερος, ενώ τα πιο προσιτά μοντέλα είναι κατά 1.500 ευρώ ακριβότερα από τα αντίστοιχα Mazda MX-5 1,8 λίτρων.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Mazda MX-5 VS Mercedes SLK
Σελίδα 2Mazda MX-5 1,8: Έχουν μέσο όρο τιμών 9.200 ευρώ
Σελίδα 3Mercedes SLK 200: Ο μέσος όρος τιμών κυμαίνεται στα 13.000 ευρώ
Σελίδα 4Mazda MX-5 και Mercedes SLK: Πώς είναι σαν μεταχειρισμένα;
Mercedes
OPEL