Δείτε το αυτόνομο μέλλον σύμφωνα με τον Henrik Christensen. Στην εικόνα το Rinspeed Etos Concept.

Δείτε το αυτόνομο μέλλον σύμφωνα με τον Henrik Christensen. Στην εικόνα το Rinspeed Etos Concept.

Τα σημερινά παιδιά δε θα οδηγούν

5.484 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2017)

Δείτε πώς προβλέπει το μέλλον ένας διάσημος καθηγητής, όπου το αυτοκίνητο θα κινείται αυτόνομα και τελικά δε θα είναι καν δικό μας, μεταλλασσόμενο σε μία «υπηρεσία». Δε μιλάμε μακριά, σε 10-15 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως τα σημερινά παιδιά δε θα οδηγήσουν ποτέ…

Ο Henrik Christensen είναι ένας διάσημος Δανός ρομποτιστής και καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών. Το Φεβρουάριο θα συναντηθεί με 30 από τους κορυφαίους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, για να συζητήσουν -μεταξύ άλλων- και για την αυτόνομη οδήγηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σε συνέντευξή του ο κος Christensen είπε: «Η πρόβλεψή μου είναι πως τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα δεν θα οδηγήσουν ποτέ τους αυτοκίνητο.». Συνέχισε λέγοντας: «Τα αυτόνομα οδηγικά οχήματα είναι 10-15 χρόνια μακριά. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες -Daimler, GM, Ford- λένε πως εντός πενταετίας θα έχουν στους δρόμους αυτόνομα οχήματα αμάξια.».
  
Όταν ρωτήθηκε για το πώς του φαίνεται που τα παιδιά δεν θα οδηγούν σε έναν κόσμο γεμάτο οχήματα, είπε: «Αγαπώ να οδηγώ το αυτοκίνητό μου, αλλά έχει να κάνει με το πόσο χρόνο χάνουν οι άνθρωποι στην κίνηση, αντί να κάνουν κάτι άλλο. Ο μέσος άνθρωπος στο Σαν Ντιέγκο περνάει μία ώρα τη μέρα οδηγώντας από και προς τη δουλειά.».
 
Επιπλέον, όπως είπε ο κος Christensen: «Με τα αυτόνομα οχήματα, μπορούμε να βάλουμε διπλάσια αμάξια στους δρόμους όπως είναι σήμερα, δίχως να βελτιώσουμε τις υποδομές.». Σχετικά με τη στάθμευση είπε: «Δεν θα υπάρχει ανάγκη για γκαράζ στο κέντρο. Θεωρητικά θα βγαίνουμε από το αμάξι και θα λέμε «Πάρε με στις 16:00». Σε 20 χρόνια από τώρα, δεν θα έχουμε καν αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο θα γίνει μία υπηρεσία.».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda