Toyota Aygo X με 14.370€: Τι εξοπλισμό & μοτέρ αγοράζω σε αυτά τα λεφτά
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Aygo X με 14.370€: Τι εξοπλισμό & μοτέρ αγοράζω σε αυτά τα λεφτά

27.019 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2022)

Το νέο Toyota Aygo X διαθέτει crossover χαρακτήρα, αυξημένους χώρους και τεχνολογία και προσφέρεται στην Ελλάδα με 14.370 ευρώ. Ας δούμε τι παίρνει κάποιος με το φθηνότερο μοντέλο που υπάρχει στην γκάμα της Toyota.

Toyota Aygo X με 14.370 ευρώ

Έχοντας κάποιος αποφασίσει να στραφεί στην αγορά ενός αυτοκίνητου πόλης, αυτά που ζητάει είναι συγκεκριμένα πράγματα. Θέλει για παράδειγμα μικρές εξωτερικές διαστάσεις για να παρκάρει εύκολα, αλλά να έχει και αυξημένους χώρους η καμπίνα. Να μην καταναλώνει πολύ καύσιμο, ιδιαίτερα τώρα που οι τιμές σκαρφαλώνουν στα ύψη, να έχει πάνω του σύγχρονες τεχνολογίες για άνεση και ασφάλεια και αν γίνεται να μπαίνει στον Δακτύλιο, αφού είναι και αυτός ένας από τους σκοπούς της αγοράς του.
 
Ένα λοιπόν από τα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, είναι το Toyota Aygo X. Μάλιστα στην βασική έκδοση Χ το κόστος του ξεκινάει από 14.370 ευρώ, αποτελώντας όχι μόνο το πιο οικονομικό Aygo Χ, αλλά και το πιο οικονομικό αυτοκίνητο στην γκάμα της Toyota. Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρει το βασικό Toyota Aygo X.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξωτερικό: Μίνι αλλά με crossover σχεδιασμό

Καταρχάς είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το νέο Aygo X, διαχωρίζει τη θέση του από το παλιό Aygo, το οποίο και αντικαθιστά. Το βασικότερο είναι τα crossover στοιχεία, που του δίνουν μεταξύ άλλων 131 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, άρα ψηλότερη θέση οδήγησης που βοηθά την ορατότητα, αλλά και πιο άνετη κίνηση είτε στους κακοσυντηρημένους ελληνικούς δρόμους, είτε σε light off road εξορμήσεις.
 
Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από την ενιαία κλειστή μάσκα με την χαμηλά τοποθετημένη γρίλια, αλλά και τους νέους LED προβολείς με σχήμα μπούμεραγνκ, σύνολο το οποίο κάνει το Aygo X να αποπνέει δυναμισμό. Τα πλαστικά προστατατευτικά στους θόλους και οι μεγάλες ζάντες έως και 18 ίντσες τραβούν τα βλέμματα στο πλάι, ενώ πίσω τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα και το X που συνοδεύει το έμβλημα του Aygo, είναι οι πρωταγωνιστές.

Εσωτερικό: Αυξημένοι χώροι και αρκετή τεχνολογία

Η πλατφόρμα GA-B και οι μεγαλύτερες διαστάσεις, έχουν καταστήσει πιο ευρύχωρο το εσωτερικό του Aygo X, με τους αγοραστές να αποκτούν πλέον μεγαλύτερους χώρους, τόσο για τους επιβάτες όσο και για το πορτμπαγκάζ. Μιλώντας για το τελευταίο να πούμε πως χωράει 231 λίτρα ή 829 λτ. με ριγμένα καθίσματα. Το εσωτερικό του δανείζεται πολλά στοιχεία από το Yaris, όπως το τιμόνι και τα χειριστήρια του κλιματισμού, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει  μία οθόνη αφής που στηρίζει το σύστημα infotainment. 

Εξοπλιστικά στη βασική έκδοση Χ, θα βρει κανείς μεταξύ άλλων οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας, δύο ηχεία, Bluetooth, υποδοχή USB, ηλεκτρικό τριάκτινο τιμόνι, air-condition, έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, adaptive cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, 6 αερόσακους, φώτα ημέρας LED μπροστά και πίσω, προβολείς follow-me-home, αυτόματη διακοπή προβολέων, ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών, πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας κ.α. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
test center